Szoboszlai Dominik Lipcsébe utazik, hogy aláírja szerződését

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, szerda, 2020. 12. 09.
Szoboszlai Dominiknek tökéletes választás lehet az RB Leipzig
Vágólapra másolva!
Szerdán este még a Salzburg színeiben játszott és szerzett gólt Szoboszlai Dominik, aki csütörtökön Lipcsébe utazik orvosi vizsgálatra, na meg azért, hogy aláírja új szerződését a Bundesligában szereplő és a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe jutó RB Leipzig csapatával.

A hírt egy olasz újságíró, Fabrizio Romano jelentette be szerda éjjel. Az Origo úgy tudja, hogy Szoboszlai 5 éves szerződést ír alá a német klubbal.

A Leipziger Volkszeitung szerdán késő este közzétett cikkében ünnepli az átigazolást, kiemelve, hogy Szoboszlait a Real Madrid és a Bayern München is szerette volna megszerezni. A lap leírja, hogy a magyar futballista első meccse 2021. január 9-én a Borussia Dortmund ellen lehet. A Salzburg és a Lipcse főszponzora ugyanaz, a Red Bull, amely most 20 millió euróért vásárolta meg Szoboszlait.

A magyar játékos a január 2-i Stuttgart elleni idegenbeli mérkőzésen még azért nem léphet pályára, mert a téli átigazolási időszak január 2-án kezdődik. A lap azt is megemlíti, hogy a magyar játékos átigazolásában döntő szerepet játszott a Lipcse edzője, a mindössze 33 éves Julian Nagelsmann.