Látványosan pótolták a szurkolókat az alpesi sí világkupán - képek

Val Gardena, 2020. december 18. Szurkolókat ábrázoló faszobrok a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának szuperóriás-műlesiklás helyszínén, az olaszországi Val Gardenában 2020. december 18-án. MTI/AP/Alessandro Trovati
Vágólapra másolva!
A járvány miatt az alpesi sí világkupa futamainak döntő többségét nézők nélkül rendezik ebben a szezonban. Erre talált egy kreatív megoldást a most hétvégi versenyhelyszín, az olaszországi Val Gardena.

A híres lejtő, a Saslong nézőterén idén emberek helyett kézzel faragott szobrok foglalnak helyet. A 25 alkotást egy helyi szervezet tagjai készítették, amely már régóta gyűjti a környékbeli kézműves alkotók munkáit, hiszen Val Gardenában már az 1600 évek óta foglalkoznak kézzel faragott szobrok készítésével.

Szurkolókat ábrázoló faszobrok a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának helyszínén, az olaszországi Val Gardenában Forrás: MTI/AP/Alessandro Trovati

Forrás: MTI/AP/Alessandro Trovati

Pénteken szuperóriás-műlesiklő versenyt rendeztek, amelyet a norvég Aleksander Aamodt Kilde nyert meg. Szombaton lesiklást rendeznek.

Forrás: MTI/AP/Alessandro Trovati