Vágólapra másolva!
Az NB I 16., 2020-as naptári évi zárófordulójának szombat délutáni mérkőzésén a nehéz helyzetben lévő MTK fogadta a Paksot. A meccs végül jó iramot, egy piros lapot és egy sajnálatos sérülést is hozott a 3-1-s MTK-győzelem mellett.

A koronavírus-fertőzések, eltiltás és sérülések miatt gyakorlatilag több, mint egy csapatnyi játékos nélkül és a szakmai stáb jelentős részét nélkülözve kellett az MTK-nak pályára lépnie a Paks ellen az OTP Bank Ligában. Igaz, a paksiaknál is hiányzott sérülés miatt a csapatkapitány, Böde Dániel, illetve korábbi betegsége miatt az élvonal góllövőlistáját vezető Hahn János is.

Az első félórában érdekesen alakult a játék képe. A pörgős, jó iramú mérkőzésen kapura lövéssel csak az MTK próbálkozott, ugyanakkor a labdabirtoklás tekintetében erőteljes paksi fölény alakult ki a mezőnyben.

A 41. percben aztán az egész mérkőzés képét meghatározó szabálytalanság történt. Miovski ugrott ki jól és indult meg a Paks kapuja felé, azonban nem tudta végigvinni az akciót, mert a vendégek kapusa a tizenhatoson kívülre kirontva megállította az MTK futballistáját.

A bíró egyből piros lapot mutatott fel a mai (szombati) napon a 33. születésnapját ünneplő Hegedűs Lajosnak.

A tíz emberre fogyatkozott Paksnál Holczer jött be csereként a kapuba, és így természetesen a mezőnyben lettek eggyel kevesebben a vendégek. Az első félidőben nem esett gól, így 0-0-s állással mehettek el a felek a szünetre.

A második félidő elején, az 57. percben sajnos nem túl szép jelenetnek lehettünk a szemtanúi. Cseke tizenhatoson belülre ívelt labdájára berobbant két paksi és egy hazai játékos, aminek az lett a vége, hogy

egy csúnya összefejelés után Szélpál eszméletét vesztve zuhant a földre.

Hosszú percekre megállt a játék, és végül a paksi focistát hordágyon kellett levinni, és nem is tudta folytatni a mérkőzést. Mint később az M4 Sport közvetítéséből kiderült, Szélpál Norbertet azonnal kórházba szálíították, valószínűleg agyrázkódást szenvedett.

A találkozó legnagyobb helyzete a 70. percben az MTK előtt adódott egy nagyjából 27 méterre a kaputól leadott szabadrúgásnak köszönhetően. Herrera kiváló próbálkozását, amely a kapu bal alsó sarkába tartott, Holczer tolta ki szögletre.

A gólcsendet a 75. percben törte meg a hazai csapat, miután

Schön kiváló passza után Dimitrov megszerezte első NB I-es gólját.

Ráadásül

Dimitrov néhány perccel később egy labdaszerzést követően jól passzolt a tizenhatoson belülre Prossernek, aki belőtte az MTK második, mindent eldöntő gólját is.

A 85. percben egy paksi szöglet után megvolt a vendégeknek az esélye a szépítésre, de a 17 méterről leadott lövés végül a kapufáról kifelé pattant, így maradt a 2-0. Igaz, nem sokáig.

A mérkőzés hajrájában az MTK hat a három ellen vezethetett kontratámadást, amelynek a végén Schön lőtte be a harmadik gólt a meccsen.

Azonban itt még nem volt vége a találkozónak,

a hosszabbítás végéhez közeledve Nagynak köszönhetően összejött a Paksnak a szépítés, és kialakult a 3-1-s végeredmény.

Az MTK Budapest ezzel a sikerrel feljött a bajnoki tabella harmadik helyére, míg a Paks sorozatban a harmadik bajnokiját is elveszítve maradt a hatodik.