Szoboszlai Dominik a világ legjobb focistái között

Horizontal
Hungary's midfielder Dominik Szoboszlai (C) runs for the ball next to Turkey's midfielders Mert Hakan Yandas (L) and Ahmed Kutucu (R) during the UEFA Nations League football match between Turkey and Hungary at Sivas 4 Eylul stadium in Sivas, central Turkey, on September 3, 2020. (Photo by Ozan KOSE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Guardian című brit lap, ahogy évről évre, úgy idén is összeállította a világ 100 legjobb futballistájának listáját, amelyre idén a magyar válogatott támadója, Szoboszlai Dominik is felkerült.

A többrészes sorozat első része hétfőn jelent meg, amelyben a százas lista 71-100. helyezettjeit találjuk meg. Ebben a csoportban kapott helyet a világ 96. legjobb játékosának tartott magyar focista az AS Monaco franci támadóját, Wissam Ben Yeddert, a szintén francia Presnel Kimpembét (PSG), a spanyol Luis Albertót (Lazio) és a német Jerome Boatenget (Bayern München) előzi meg a listán. Kimpembe és Boateng világbajnok, így nem akármilyen dolog, hogy Szoboszlai előttük van a rangsorban.

Szoboszlai Dominik hagyja faképnél a török válogatott két játékosát a 2020. november 18-i Magyarország–Törökország Nemzetek Ligája-mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában Forrás: AFP/Ozan Kose

A lap leírása szerint Szoboszlaiért számos nagy európai klub versengett, végül az RB Leipzig lett a befutó.

Az előző szezonban az osztrák bajnokság legjobbjának választott játékosnak van egy fantasztikus jobb lába, és hozzá kiváló helyzetfelismerése. Mindkettőre tökéletes bizonyítékkal szolgált a fantasztikus novemberi szólógoljával, amivel magyar válogatottat kijuttatta a jövő évi Európa-bajnokságra.

– írja róla a cikk szerzője, hozzátéve, aligha utoljára találkozunk a magyar játékos nevével ezen a listán.