Közel kétmilliót ért valakinek egy mobil prototípusa

oneplus 9 prototípus
Hatezer dollárért kelt el az eBay-en a OnePlus 9 5G prototípusa
Vágólapra másolva!
Hamarosan számottevően olcsóbban is kapható lesz a OnePlus 9 5G.
Vágólapra másolva!

Nem hallatlan a fogyasztóelektronikai eszközök prototípusainak piacra kerülése, azonban általában már régen retróvá vált eszközök tesztelésre kiadott mintapéldányai szoktak ilyen módon megjelenni az online piactereken. A kivétel persze erősíti a szabályt, valakinek a napokban 6000 dollárért, azaz olyan 1,79 millió forintért sikerült túladnia a várhatóan márciusban bemutatkozó OnePlus 9 5G prototípusán.

Hatezer dollárért kelt el az eBay-en a OnePlus 9 5G prototípusa Forrás: eBay

A Qualcomm Snapdragon 888 rendszerlapkás okostelefont először 3000 dollárért hirdette meg az eladója, de törölte a hirdetést, miután felhívták rá a figyelmét, hogy jól látható volt a mellékelt fotókon a készülék egyedi azonosítókódja. Az internet persze nem felejt, így „most már mindegy" alapon az újbóli listázása mellett döntött, végül pedig sikerült az eredetileg kérthez képest kétszeres áron eladnia.

Az említett azonosítókód használata elterjedt a készülékgyártók körében, a segítségükkel szivárogtatás esetén ki tudják deríteni, hogy kinek adták oda a prototípusaikat. Nyugodtan feltételezhető, hogy az internetes eladó nem volt tisztában a kód szerepével, ami erős utalás arra, hogy találhatta vagy lophatta az eszközt, valószínűleg nem az eredeti tesztelője adott túl rajta.

Akármi is legyen a helyzet, az eladott prototípus a OnePlus tulajdonát képezi, így mindenképp törvénybe ütköző cselekedet volt az értékesítése, a vevő pedig nagyon jól tudja, hogy lopott terméket vásárolt. Az elveszített prototípusok megtalálása esetén a gyártót kell értesíteni, hogy az visszavehesse a tulajdonát, remélhetően nem megfeledkezve a becsületes megtaláló jutalmazásáról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!