Rövid kedvcsináló videón a STALKER 2

stalker 2 gsc videojáték csernobil
S.T.A.L.K.E.R. 2
Vágólapra másolva!
A tervek szerint még idén megjelenik PC és Xbox Series platfomokra.
Vágólapra másolva!

Nagyon keveset lehet tudni az eddig kizárólag számítógépeken tiszteletét tett STALKER játéksorozat második számozott, de az első játék két különálló kiegészítőjét is számolva negyedik részéről. A STALKER 2 fejlesztését eredetileg 2010-ben jelentette be az ukrán GSC Game World, ám a vállalat tulajdonosa pont egy jelentős fejlesztési mérföldkő megünneplésekor, máig rejtélyes okokból évekre hibernálta az egész stúdiót.

S.T.A.L.K.E.R. 2 Forrás: GSC Game World

A Cossacks 3 stratégiával 2016-ban végül visszatért fejlesztőcég szerencsére az Unreal Engine 4 motorra építkezve újrakezdte a STALKER 2 fejlesztését, most pedig az IGN-t szócsőként használva kiadott egy rövid kedvcsináló videót, amelyben játékbeli grafika is látható. Emellett a játékosok által irányított karakter nevét is leleplezték, Skifnek hívják a nyílt világú akció-szerepjáték főhősét.

További újdonság, hogy a jelenlegi tervek szerint a STALKER 2 már valamikor 2021-ben megjelenik PC és Xbox Series platformokra, a konzolos Xbox Game Pass játékbérlőben pedig az első naptól fogva elérhető lesz. Ezek szerint komoly izgalmak elé néznek idén a játéksorozat régóta türelmesen váró rajongói, hamarosan elkezdhetnek csorogni a képek, videók és információk a játékról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!