A horvátországi földrengés károsultjainak gyűjt adományt az Ökumenikus Segélyszervezet

Horvátország, földrengés 2020.12.30. earthquake
Heavy machinery are clearing rubble from damaged buildings in Petrinja, some 50kms from Zagreb, after the town was hit by an earthquake of the magnitude of 6,4 on December 29, 2020. - The tremor, one of the strongest to rock Croatia in recent years, collapsed rooftops in Petrinja, home to some 20,000 people, and left the streets strewn with bricks and other debris. Rescue workers and the army were deployed to search for trapped residents, as a girl was reported dead. (Photo by Damir SENCAR / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Ökumenikus Segélyszervezet vasárnap közleményben tudatta, hogy országos szolidaritási akciót indít a horvátországi földrengés utáni újjáépítés támogatására.
Vágólapra másolva!

Az Ökumenikus Segélyszervezet arra kéri adományozóit, hogy legalább egy, a 1353-as adományvonalra indított hívással fejezzék ki szolidaritásukat a károsultakkal.

Az adományvonalra indított minden hívás és SMS 250 forintos felajánlást jelent,

aki pedig nagyobb összeggel kíván csatlakozni az adománygyűjtéshez, az megteheti online, bankkártyás adományozással is a www.segelyszervezet.hu oldalon, illetve a 11705008-20464565 számlaszámon, a közleményben "Horvátország" megjelöléssel.

Forrás: AFP/Damir Sencar

A gyűjtést január végéig hirdeti meg a segélyszervezet, a beérkező adományokat a földrengés miatt megrongálódott közösségi épületek rekonstrukciójának támogatására fordítja.

A horvátországi természeti katasztrófában heten haltak meg; 3500 ház megsérült a hétfői 5,2-es magnitúdójú előrengésben, majd a keddi, 6,3-as erősségű főrengésben. Az utórengések folyamatosak, az elmúlt napokban több mint 80 földmozgást mért a horvát szeizmológiai szolgálat. Több magyar segélyszervezet is adománygyűjtést indított a károsultaknak.