Vágólapra másolva!
Rio Ferdinand a Manchester United csapatában lett nagy sztár, de már előtte a Leedsnél, illetve a West Hamnél is megmutatta, hogy milyen kemény és kiváló védő. A ma már 42 éves korábbi angol válogatott focista egy interjúban most elárulta, hogy egyszer az Arsenal ellen úgy lépett pályára, hogy ittas volt, számolt be róla a Marca.

„Fiatalon őrült voltam, egy egész napot ivással tudtam tölteni"

– kezdte a visszaemlékezést Ferdinand. Az egykori focista szerint olyan is előfordult, hogy 10 pint (angol mértékegység, kicsivel nagyobb, mint egy korsó) sör után jöhetett a vodka.

A legmeredekebb történet, amit erről a korszakáról a védő elmesélt, talán az Arsenal elleni mérkőzés volt, még a west hames időkből. A meccs napján három brandyt fogyasztott éppen kólával a játékos pihenőben, amikor egy stábtag közölte vele, hogy bekerült a keretbe. Ferdinand nem hitt a fülének, konkrétan még a kezében volt az itala.

A találkozót a kispadon kezdte a korábbi bekk, és

csak arra tudott gondolni, hogy nehogy beküldje az edző a pályára, de aztán erre mégis sor került.

„A West Hamnél megvolt az ivás kultúrája. Mindig ittunk a meccsek után" – árulta el Ferdinand, aki azt is hozzátette, hogy azokból az időkből sok emlék kiesett a fejéből, így amikor az emberek akkori mérkőzések eredményeiről kérdezik, egyszerűen nem tud visszaemlékezni azokra.