Volt csapattársa lehet David Beckham futballklubjának új edzője

775320145 fbl Horizontal
England's coach Phil Neville gestures during the France 2019 Women's World Cup third place final football match between England and Sweden, on July 6, 2019, at Nice stadium in Nice south-eastern France. (Photo by Valery HACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy Phil Neville mégsem marad a 2021-re halasztott tokiói olimpiai játékok idejére Nagy-Britannia női labdarúgó-válogatottjának edzője, amennyiben elfogadja az amerikai Inter Miami ajánlatát - írta a BBC Sport.

A 43-éves szakember várhatóan 2021 júliusában, szerződése lejártakor távozik a női csapat éléről, és az abban a hónapban esedékes tokiói olimpián már nem ő lesz az együttes szövetségi kapitánya.

Sajtóhírek arról számoltak be, hogy David Beckham - aki Neville korábbi csapattársa volt a Manchester Unitedben, és egyben jó barátja - klubja,

az amerikai MLS-ben szereplő Inter Miami ajánlatott tett az angol edzőért.

Phil Neville az Inter Miami edzője lehet Forrás: AFP/Valery Hache

Nagy-Britannia női válogatottjának irányítását a holland nemzeti csapat edzője, Sarina Wiegman veheti át, ám amennyiben ez mégsem lesz így, az angol labdarúgó-szövetség novemberig hosszabbítana Neville-el.

A korábbi United-játékos a közeljövőben fog tárgyalni az Inter Miami vezetőségével, ahol jelenleg még az uruguayi Diego Alonso a vezetőedző.

Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság következő szezonja a tervek szerint márciusban kezdődik.