Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Rendszeresen verte nevelt gyerekét, több csontja is eltört a másfél éves kisfiúnak

ebben a kiságyban feküdt a kisfiú
ebben a kiságyban feküdt a kisfiú
Vágólapra másolva!
Vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki 2020-ban többször súlyosan bántalmazta élettársa másfél éves gyerekét.
Vágólapra másolva!

Horváth Szilárd Somogy megyei főügyész csütörtöki közleménye szerint a 32 éves férfi 2020 májusában költözött össze élettársával, akivel közösen nevelték a nő korábbi kapcsolatából született másfél éves kisfiút. A kisgyerek ebben az időszakban gyakran volt nyugtalan, sokat sírt, a férfi ezért rendszeresen megütötte a gyereket az arcán és testén, többször a kiságyba dobta.

A gyereknek július végéig a többi között a bordája, a sípcsontja és lábközépcsontja is eltört.

A 21 éves anyja tudott erről, de nem tett semmit, pedig a gyerek a töréses sérülésektől már nem tudott lábra állni.

ebben a kiságyban feküdt a kisfiú Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az anyának veszélyeztetés miatt kell felelnie

A sérüléseket végül július végén a házi gyerekorvos vette észre. Beutalta a kisfiút a megyei kórházba, ahol az elvégzett vizsgálatok alapján egyértelművé vált, hogy a sérülések bántalmazásos eredetűek, ezért az intézmény értesítette a rendőrséget és a gyámhatóságot.

A kisfiú azóta felépült és egy gyermekotthonban helyezték el.

A kaposvári nyomozók a kórházi bejelentés után őrizetbe vették a férfit, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Kaposvári Járási Ügyészség a férfi ellen védekezésre képtelen személy sérelmére folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat, a gyermek anyjának pedig kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie. Az ügyészség a vádlottak ellen börtönbüntetést indítványozott - olvasható a közleményben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről