Hihetetlen magyarázatot adott a momentumos polgármester, hogy miért adott feleségének újabb pozíciókat

Vágólapra másolva!
Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere közösségi oldalán próbálta megmagyarázni, hogy veszélyhelyzeti jogkörével élve, a képviselő-testület megkérdezése nélkül két helyi iskola tanácsába is beültette feleségét. Soraiból kiderült, nem tudott mit tenni, hiszen az egyik intézményből arra kérték, hogy párja legyen a tanácstag. Ezt még követői sem tudták elfogadni.
Vágólapra másolva!

Megvan az idei év eddigi legabszurdabb politikusi magyarázata, egyenesen Gödről.

Extrém érvelés

Miután Balogh Csaba, a város polgármestere tegnap lebukott azzal, hogy veszélyhelyzeti jogkörével élve feleségét beültette két helyi iskola tanácsába, közösségi oldalán próbált meg magyarázkodni. Mindenek előtt érdemes leszögezni, hogy Vajda Viktória nem akármilyen politikusfeleség, hiszen egyszerre önkormányzati képviselő, megyei képviselő, korábbi bizottsági tag, kétgyerekes családanya, (most már) két gödi iskola tanácstagja, a Momentum előválasztási jelöltje.

Ilyen előzmények után Balogh Csaba egy különös magyarázattal állt elő azzal kapcsolatban, hogy miért feleségét kérte fel a feladatra, amikor a helyi közgyűlésben több pedagógus képviselő is helyet foglal.

Nem tudott mit tenni, hiszen direkt arra kérték, hogy felesége legyen a tanácstag.

"A Németh László Általános Iskola igazgatója személy szerint őt kérte, ezért Vajda Viktória mellett döntöttem, lévén művészeti iskolába művészeti szakirányú diplomával rendelkező személyt akartak önkormányzati delegáltnak" - fogalmazott Balogh, aki még egy e-mailt is bemutatott igazának bizonyítására.

A gödi városvezetés Forrás: Facebook

Bajkó Ildikó, a gödi Németh László Általános Iskola igazgatója szívélyes hangvételű levelében valóban arra kérlelte Baloghot, hogy feleségét ültesse be a testületbe. "Kedves Balogh Csaba Polgármester Úr! Az Intézményi Tanács újraalakulásához szeretném kérni a segítséget. (...) Az Intézmény részéről Vajda Viktóriát szívesen látnánk az Intézményi Tanácsban" - írta feltűnően barátságosan az igazgatóasszony, akinek felettese nem más, mint Balogh Csaba. Arról nem is beszélve, hogy más lehetősége is lett volna a momentumos településvezetőnek: például nemet mond a lojális intézményvezető esdeklésére, azzal, hogy politikailag nem lenne szerencsés a döntés.

A baloldali polgármesternek természetesen a másik kinevezésre is volt magyarázata: nem akart annyit bajlódni a határozatokkal. "A Huzella Tivadar Általános Iskolába, ahol még nem alakult meg az intézményi tanács, pedig praktikus szempontok alapján szintén őt (feleségét - szerk.) neveztem ki, hogy egy határozatban ezt le lehessen tudni és további munkát ne igényeljen a hivataltól" - írta.

"Van, aki ezt beveszi?"

A polgármester magyarázatát még követői sem hitték el. "Óóóó, hát persze...teljesen véletlenül a Polgármesterné asszony(ságo)t kérték, esdekelve. Ez most komoly? Azt hiszi, van, aki ezt beveszi?" - írta egyikük Balogh posztja alá.

Az utólagos e-mail mutogatásnál egyébként még az is jobb megoldás lett volna, ha a momentumos politikus előre jelzi a nyilvánosságnak, hogy rendkívüli jogkörével élve újabb tisztségeket tervez adni feleségének. Volt olyan hozzászóló, aki ezt számonkérte rajta. "Azért jobb lett volna ezt a döntés környékén felvállalni és nem napokkal később újságból olvasni. Átláthatóság már hol van?" - tette fel a kérdést.

Balogh Csaba választási kampányanyagaiban egyébként az szerepelt, hogy "vezessük együtt a várost: célunk a szakszerű, átlátható és közérthető városvezetés, amelynek ajtaja mindenki előtt nyitva áll". Feltehetően a közös városvezetés alatt nem saját magát és feleségét értette.