Rendőrök és katonák mentettek ki a jeges vízből egy embercsempészt

Vágólapra másolva!
A Tiszába ugrott egy bűnöző szombatra virradóra, de sikerült elfogni. A bíróság ügyészi indítványra elrendelte a szerb férfi letartoztatását. Erről tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden a médiát.
Vágólapra másolva!

A megalapozott gyanú szerint a szerb férfi - ismeretlen kilétű megbízója utasítására és a tőle várt 150 eurós fizetség reményében -

pénteken éjfél körül gumicsónakjába felvett öt migránst,

akikkel a Tisza Szegedhez közeli szakaszán Szerbiából Magyarországra áthajózott,

majd partra tette őket az ártérben.

A férfi a csónakkal elindult vissza a Tisza másik, vajdasági partjára, de a rendőrség és a katonaság közös vízi járőrszolgálata észrevette. A férfi többszöri felszólításra sem volt hajlandó megállni. Mikor csónakját a honvédségi hajóhoz próbálták rögzíteni egy csáklyával, a férfi vízbe ugrott, így próbált meg elmenekülni,

de 15 méter után már segítségért kiabált a jeges vízből.

A rendőrök mentőövvel húzták fel a hajóba. Időközben a többi rendőr még az ártérben elfogta a magát szír állampolgárnak valló öt migránst.

A férfi ellen több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés gyanúja miatt indult eljárás.

Az ügyészség indítványa alapján a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a férfi letartóztatását, a döntés azonban - a gyanúsított és védője fellebbezése miatt - nem végleges.