Nem indul a címvédő a Giro d'Italián

cycling TOPSHOTS Horizontal
Overall race winner Team Ineos rider Great Britain's Tao Geoghegan Hart wearing the leader's pink jersey holds the "Never ending trophy" (Trofeo Senza Fine) as he celebrates on podium in front of the Duomo cathedral, after the the 21st and final stage of the Giro d'Italia 2020 cycling race, a 15,7-kilometer route between Cernusco sul Naviglio and Milano on October 25, 2020. (Photo by Luca Bettini / AFP)
Vágólapra másolva!
Címvédőként nem indul a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, helyette a Tour de France-t és a tokiói olimpia mezőnyversenyét célozza meg Tao Geoghegan Hart.

"Szeretek Olaszországban versenyezni, és élveztem a Giro tapasztalatait. Természetesen rendkívüli lenne idén visszatérni egyes rajtszámmal, értem ennek a jelentőségét. Ugyanakkor, hogy őszintén fogalmazzak, versenyzőként nem látod a számot a hátadon" – fogalmazott az Ineos Grenadiers 25 esztendős brit kerékpárosa a Daily Telegraphnak.

ao Geoghegan Hart a 2020-as Giro milánói céljában a verseny trófeájával Forrás: AFP/Luca Bettini

Hozzátette, valami újat, a legnagyobb versenyt szeretné kipróbálni a kerékpársportban. Geoghegan Hart korábban nem indult a francia háromhetes körversenyen. Mint mondta, nem tartja kizártnak, hogy akár az összetett éllovasát illető sárga trikóért is versenyben lehet.

Az Ineos Grenadiersben a hétszeres Grand Tour-győztes Chris Froome távozásával is több kapitány maradt, így még nem tudni, hogy a Touron 2019-ben győztes Egan Bernal, a 2018-as első Geraint Thomas, vagy éppen a 2019-es Girót megnyerő Richard Carapaz közül ki vezeti a csapatot.

A Girót május 8. és 30. között rendezik, míg a június 26-án rajtoló Tour július 18-án zárul. Az ötkarikás játékoknak július 23. és augusztus 8. között ad otthont Tokió, Geoghegan Hart pedig szeretne ott lenni a július 24-i mezőnyversenyben a brit csapat színeiben, ugyanakkor a négy helyre legalább tízen pályáznak meglátása szerint.