Vágólapra másolva!
Miután a Liverpool szerdán este ismét kikapott egy nála sokkal gyengébbnek számító csapattól, Michael Owen, a klub korábbi játékosa a gyengébben alakuló szezon okairól beszélt - olvasható az Afterposten nevű oldalon.

A tabella végén lévő hat csapat ellen a Liverpool a 21 lehetséges pontból hetet szerzett meg ebben a szezonban. A mérkőzések közül kettőt elveszített. Az egyetlen alsóházi csapat, amelyet a Liverpool legyőzött ebben a szezonban, a Sheffield United volt.

- mondja Michael Owen az Optus Sports-nak.

"Ezek nem feltétlenül fizikai gondokból eredeztethetőek, amikor jól mennek a dolgok, problémamentesen lehet futni és futni" - teszi hozzá Michael Owen.

Úgy vélik, számos oka lehet annak, hogy a Liverpool játékosai mentálisan fáradtak lehetnek.

A Liverpool problémái mentális eredetűek lehetnek Forrás: AFP/Clive Brunskill

Millió különböző oka van a dolognak, de kétségtelen, hogy az eredője az mentális" - véli a 2001-es aranylabdás.

A Liverpool ebben a szezonban sérülésekkel küzdött, és jelentős változásokat kellett végrehajtania a csapatban. Hargreaves úgy véli, hogy ez a játékosok mentális állapotára is kihatással lehet

"Aki lelkileg fáradt, az gyorsabban megsérülhet. Ezt magam is tapasztaltam. Ezt a sok és megterhelő utazástól kezdve a rosszabb alvásig sok minden okozhatja. Ezen túlmenően, ha olyan nagy csapatban játszol, mint a Liverpool, mindig azt várják tőled, hogy nyerj. Ha pedig nem nyersz, akkor mindenki számonkéri azt rajtad" - mondta Hargreaves.

A Liverpool hátránya vesztett pontokat tekintve már tíz pont a Premier League első helyén álló Manchester Cityvel szemben. Ezt a különbséget vasárnap a két sztárcsapat egymás elleni mérkőzésén valamelyest ledolgozhatja.