2020 a szexuális segédeszközök éve volt Franciaországban

A Vöröskereszt munkatársai szexuális segédeszközt is találtak már az adományok között dildo valentin nap karácsony ajándék vibrátor
Vágólapra másolva!
A francia közvélemény-kutató, az IFOP friss felmérése szerint 2020 a szexuális segédeszközök éve volt. A felmérésben megkérdezettek egyharmada vallotta be, hogy használt szexuális segédeszközt 2020-ban, ez az arány jelentősen nagyobb az átlagos évek eredményeinél, amikor az emberek mindössze egynegyede mondta ugyanezt.
Vágólapra másolva!

Az IFOP, a világ egyik legjelentősebb nemzetközi kutatóintézete tavaly is elkészítette éves felmérését, amelyben arra voltak kíváncsiak, hogy miként alakult a szexuális játékok népszerűsége. Az eredmények szerint a koronavírus-járvány következtében jelentősen megnövekedett az igény a szexuális segédeszközök iránt.

Az IFOP által megkérdezettek egyharmada jelezte, hogy az elmúlt évben használt ilyet játékokat,

ez pedig a korábbi évekhez képest lényegesen magasabb arány, mivel 2017-ben még csak az emberek 25 százaléka vallotta ezt.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A felmérést tavaly november 27. és 30. között bonyolították le Franciaországban, egy 2012 tizennyolc évnél idősebb nőből és férfiból álló reprezentatív minta alapján. A beérkezett válaszokból az is kiderült, hogy a 18 és 69 év közöttiek több mint fele használt már szexuális játékokat legalább egy alkalommal.

A férfiak és a nők között nincs jelentős eltérés ezen a területen. Az előbbinél 50 százalékos az arány, az utóbbinál pedig 52 százalékos. A megkérdezettek 46 százaléka partnerrel is használta már ezeket az eszközöket, 34 százalékuk viszont egyedül.

A párkapcsolatban élők 31 százaléka párjával próbált már ki szexuális játékokat,

míg 28 százalékuk egymaga szokta használni őket. A megkérdezettek 69 százaléka szerint a fő oka a szexuális játékok használatának, hogy azok növelik az élvezetet.