Rengeteg a baleset és a dugó a havas, csúszós utak miatt

hó, havazás, hóesés, időjárás, havas út, csúszós út, fagy, dugó, forgalom, Budapest, 2021.02.11.
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Balesetek miatt több gyorsforgalmi úton is torlódás várható csütörtök délelőtt. Az M0-son négyes karambol történt Törökbálintnál, az M7-esen pedig Martonvásárnál egy keresztbe fordult kamion miatt egy sávon araszoltak a járművek a főváros felé. A 75-ös úton három autó ütközött. Debrecenben és Miskolcon pedig a tömegközlekedés akadozik a hajnali ónos eső és a havazás miatt.
Vágólapra másolva!

A katasztrófavédelem az MTI-vel azt közölte, hogy az M0-s autóúton az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 6-os kilométernél, Törökbálint térségében egy nyerges vontató, egy teherautó, egy kistehergépkocsi és egy személyautó ütközött össze.

Az Útinform tájékoztatása szerint több jármű ütközött össze az M3-as autópályán is, Budapest felé a 69-es kilométernél, a Gyöngyös-Nyugat csomópontnál.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Ugyancsak Budapest felé, Polgár térségében, a 171-es kilométernél két kamion és egy rendőrautó szenvedett balesetet, ott a külső sávot zárták le.

Az M4-es autóúton, a főváros felé vezető oldalon egy autó szalagkorlátnak ütközött Üllőnél, a 25-ös kilométernél, itt szintén sávlezárásra kell számítani.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Az M7-es autópályán egy kamion keresztbe fordult a főváros felé vezető irányban, a 28-as kilométernél, a Martonvásár csomópontnál.

Csak a belső sávon araszoltak a járművek, nagy volt a torlódás.

Összeütközött három gépkocsi csütörtök délelőtt Zala megyében, a 75-ös főút alsópáhoki szakaszán.

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsi csütörtök délelőtt Pest megyében, a 3-as főút Gödöllő és Domonyvölgy közötti szakaszán.

Összeütközött egy autóbusz és egy gépkocsi csütörtök délelőtt Heves megyében, a 25-ös főút Eger és Szarvaskő közötti szakaszán. A főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Árokba csúszott egy személyautó csütörtök délelőtt Veszprém megyében, a Badacsonytördemic és Badacsonytomaj közötti úton.

Összeütközött egy autóbusz és egy gépkocsi csütörtök délben Pest megyében, a Nyáregyháza és Felsőnyáregyháza közötti úton. A busz nem szállított utasokat.

Nem csak a sztrádákon okoz problémát az időjárás

A hajnali intenzív ónos eső miatt lefagyott felsővezetékek gondot okoznak a debreceni villamos- és trolibusz-közlekedésben

- közölte a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. sajtószolgálata.

Közleményük szerint a villamosok sem az 1-es, sem a 2-es vonalon nem közlekednek, helyettük a teljes vonalon villamospótló autóbuszok viszik az utasokat.

Fennakadások vannak a helyi trolibusz-közlekedésben is: valamennyi vonalon késésre kell számítani.

Miskolcon a havazás miatt lelassult a tömegközlekedés, kisebb-nagyobb késések előfordulnak.

A 15-ös busz csütörtök reggeltől fakidőlés miatt csak a bánkúti elágazásig közlekedik. A 21-es és 101B-s autóbusz átmenetileg az Újgyőri főtér és a Kandó Kálmán utca végállomás között az Andrássy utcán jár, a 16-os busz a Bányaüzem megállóhelyig közlekedik.

A fő közlekedési, illetve buszútvonalakat síkosságmentesítik, és

jelenleg több mint háromszáz hómunkás dolgozik.