Vágólapra másolva!
Csütörtök este kilenctől további hét odavágót rendeztek a labdarúgó Európa-ligában a nyolcaddöntőbe jutásért. A játéknap meglepetését az olasz Napoli okozta, amely 2-0-ra kikapott a spanyol Granada otthonában, míg az Arsenal 1-1-es döntetlent játszott a portugál Benficával a római Stadio Olimpicóban.

A Gennaro Gattuso vezette Napoli 2-0-ra kikapott a Granada otthonában. A spanyol csapat már a 21. percben kialakította a végeredményt köszönhetően a brazil Kenedynek, aki előbb gólpasszt adott Yangel Herrerának, majd maga is szerzett egy gólt.

A Benfica-Arsenal meccset eredetileg Lisszabonban, az Estádio da Luzban rendezték volna, de a Nagy-Britanniából érkezőkre vonatkozó portugál beutazási korlátozások miatt végül Roma adott otthont a mérkőzésnek. Az első félidő nem hozott gólt, se túl sok helyzetet, a fordulás után azonban megélénkültek a csapatok. Az 55. percben az Arsenal 20 éves középpályása, Emile Smith Rowe kezezett a tizenhatoson belül, a tizenegyest pedig Pizzi lőtte a bal alsó sarokba. Sokáig azonban nem vezettek a portugálok, mert két perccel később egy gyönyörűen felépített támadás végén Bukayo Saka lőtt közelről a hálóba. A folytatásban az Arsenal birtokolta többet a labdát, de komoly helyzetet már nem alakított ki, így maradt a döntetlen.

A Bundesligában szereplő Hoffenheim az első félidőben a kétgólos Munas Dabbur vezérletével már 3-1-re vezetett a norvég Molde ellen a Villarrealban rendezett összecsapáson. A fordulás után az izraeli támadónak összejöhetett volna a mesterhármas, de az 55. percben a les miatt elvették egy gólját, majd a 63. percben kihagyott egy tizenegyest. A Molde ezt követően éltre kapott, Eirik Ulland-Andersen és David Datro Fofana találataival két tíz percen belül egyenlíteni tudott.

A játéknap rangadóját Franciaországban rendezték, ahol a Ligue 1-ben listavezető Lille a holland bajnokságban éllovas Ajaxot fogadta. A gólnélküli első félidőt követően Timothy Weah, a korábbi aranylabdás George Weah fia szerzett vezetést a Lille-nek, azonban a hajrában a szerb Dusan Tadics tizenegyesével és a 19 éves Brian Brobbey góljaival fordítani tudott az Ajax, amely kedvező helyzetből várhatja a visszavágót.

A Glasgow Rangers drámai mérkőzésen, 4-3-ra győzött az Antwerpen otthonában. Steven Gerrard együttese 41 meccset játszott az idei szezonban, és csak egyet vesztett el. Legutóbb 2020. december 16-án, a Ligakupában kapott ki 3-2-re St. Mirrentől, a skót bajnokságban a 29. forduló után is veretlen akárcsak az Európa-ligában.

Európa-liga, nyolcaddöntőbe jutásért, első mérkőzések:
Lille (francia)-Ajax Amsterdam (holland) 1-2 (0-0)
Makkabi Tel-Aviv (izraeli) - Sahtar Donyeck (ukrán) 0-2 (0-1)
Granada (spanyol)-SSC Napoli (olasz) 2-0 (2-0)
Molde (norvég)-Hoffenheim (német) 3-3 (1-3)
Salzburg (osztrák)-Villarreal (spanyol) 0-2 (0-1)
Antwerp (belga)-Glasgow Rangers (skót) 3-4 (2-1)
Benfica (portugál)-Arsenal (angol) 1-1 (0-0)