Vannak már egyes ágazatok, amelyek kilábaltak a válságból

Vágólapra másolva!
Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Gazdasági bizottság elnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a magyar gazdaság erősödéséről.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról, hogy a KSH legújabb adatai is megerősítették, a magyar gazdaság visszaesése jóval kisebb lesz, mint a többi tagállamé, az uniós átlagé, azaz mindez azt jelenti, a magyar gazdaság ebben a nehéz helyzetben is jobban teljesít.

Az idei várakozások kapcsán Bánki Erik elmondta, miután az utolsó negyedévben a gazdaság erősödött, a szakértők azzal számolnak, nem lesz egy újabb visszaesés már. Vannak már egyes ágazatok, amelyeken látszik, kilábaltak a válságból, például az építőipar, ami köszönhető a családtámogatási rendeleteknek, meg annak is, hogy a kormány az állami beruházásokat az ellenzék 2008 utáni lépéseivel ellentétben előrébb hozta. A járműipar is helyreállt, ami szintén fontos volt. Most egy felpattanás várható, ha ehhez sikerült a jövő hónap végéig legalább kétmillió embert beoltani és májusig ez a szám ötmillióra is felugrik, akkor újrarendeződhet a világ itthon. Újranyithatnak a legnagyobb veszteséget elszenvedő szektor, a vendéglátás vállalkozásai.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.