Újabb antiszemita levél jelent meg a Soros-blog főszerkesztőjétől

távozik Uj Péter, az Index főszerkesztője
Vágólapra másolva!
"B.zik, zsidok, vegetarianusok kimeljenek" - címen küldött körbe a kollégáinak egy levelet Uj Péter, a Soros-blog jelenlegi főszerkesztője még mint Index-főszerkesztő. Ebben a levélben egy disznóvágásra hívta egyébként a munkatársait. Uj Péternek nem ez az első antiszemita botránya.
Vágólapra másolva!

Újabb, az Index szerkesztőségében körbeküldött, Uj Péter által jegyzett zsidózó, antiszemita levelet szerzett meg a Pesti Srácok.hu. A Soros-blog jelenlegi főszerkesztőjének korábbi ocsmány irományát az Index korábbi, névtelenséget kérő újságírója juttatta el a portálhoz, mondván,

Uj Péter stílusa miatt többször is felháborodott, de a liberális szerkesztőség tagjai nem merték szóvá tenni főnökük antiszemitizmusát.

"B.zik, zsidok, vegetarianusok kimeljenek" – (így ékezetek nélkül) ezzel a tárggyal küldött e-mailt Uj Péter még 2006-ban az Index akkori szerkesztőségi tagjainak. A kedvesnek nehezen nevezhető megszólítás valójában egy meghívás volt, hiszen a főszerkesztő disznóvágásra akarta meghívni a lap dolgozóit. Az e-mail ráadásul tele van trágárságokkal is.

Forrás: Pestisrácok.hu

Nyilvánvaló, hogy Uj Péter ezzel viccelődni próbált, de az az igazság, hogy az emberek nagy része azon sem nevetett, amikor valami elmebeteg náci disznólábakat tett a pesti alsó rakparton található Holokauszt-emlékmű cipőibe még 2009-ben. Uj Péter levele ugyanez a szint. Akkor a rendőrség közösség elleni izgatás gyanúja miatt nyomozást is indított - írta a Pesti Srácok.hu.

Összevissza habogott Uj Péter

Mint arról korábban beszámoltunk, egy belső, 2005-ben írt e-mail került a Pesti Srácok birtokába, ebben Uj Péter olyan fogalmakat használ, mint "fityma rabbi", vagy "judeopata". Az e-mail akkor keletkezett, amikor 2005-ben az Országos Rádió- és Televízió Testület (ORTT) három órára elhallgattatta a Tilos Rádiót, mert a rádió lejátszotta Barcs Miklós Képviselő funky című alkotását.

A Pesti Srácok riportere, Bohár Dániel megkereste telefonon Uj Pétert. A Soros-blog jelenlegi főszerkesztője, a mindig nagyhangon nyilatkozgató, magát magabiztosnak mutatni próbáló Uj Péter zavart dadogása tanulságos.