Mikkel Hansen után újabb világsztárt igazolt a Dániában épülő szupercsapat

Kristian Björnsen norvég kézilabda válogatott
Norway's right winger Kristian Bjornsen shoots the ball during the 2021 World Men's Handball Championship between Group III teams Norway and Algeria at the 6th of October Sports Hall in 6th of October city, a suburb of the Egyptian capital Cairo, on January 22, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / various sources / AFP)
Vágólapra másolva!
Kristian Björnsen a következő szezontól a dán Aalborg csapatában folytatja pályafutását. A norvég kézilabdázó Mikkel Hansen után már a második nagy név, akinek átigazolása hivatalossá vált.

A 32 éves jobbszélső a német Wetzlar együttesétől teszi át a székhelyét Dániába. Björnsen a norvég válogatottal két vb-ezüstérmet és egy Eb-bronzérmet is nyert, valamint őt választották a 2017-es világbajnokság legjobb jobbszélsőjének.

Míg Hansen csak 2022 nyarán csatlakozik az Aalborghoz, addig Björnsen átigazolására már idén nyáron sor kerül. A nagy tervekkel bíró dán együttes egy igazi szupercsapatot tervez építeni, a kiszemeltjeik között van a világbajnok Mads Mensah Larsen, a svéd Jesper Nielsen és Max Darj, valamint az izlandi Aron Pálmarsson is.

Az eddigi egyetlen dán csapat, ami képes volt bejutni a férfi BL négyes döntőjébe, az AG Köbenhavn volt, még a 2011-12-es szezonban. Annak az együttesnek Hansen ugyanúgy a tagja volt, mint a most összeállni készülő "nagy Aalborgnak" lesz.