Vágólapra másolva!
Tavaly nyáron minden attól volt hangos, hogy Lionel Messi elhagyná a Barcelona csapatát, közben a Paris Saint-Germain és a Manchester City csapatát is összeboronálták az argentin klasszissal, de most mégsem tűnik elképzelhetetlennek, hogy Messi marad Barcelonában.

A Barcelona csapatánál hamarosan elnököt választanak a tagok, egészen pontosan március 7-én, ekkor pedig ahhoz is közelebb kerülünk majd, hogy pont kerüljön Messi ügyének végére.

Az új elnök első dolgai között szerepel majd, hogy leüljön egyeztetni a csapatkapitánnyal és megpróbálja maradásra bírni. A többség eddig azt gondolta, hogy nyáron, amint lejár a szerződése, Messi távozik majd, de ez korántsem biztos.

Megy vagy marad? Forrás: AFP/Lluis Gene

A 33 éves játékos úgy tűnik, meggyőzhető, amennyiben komoly terveket vázolnak majd fel elé. Messi számára úgy tűnik, nem a pénz a legfontosabb, komoly tervekkel maradásra bírható. A Marca szerint - a klubhoz közlállók állításaira hivatkozva - Messi hajlik a maradásra, de nem döntött még biztosan.

Josep Maria Bartomeu elnöksége idején egyértelműen távozni szeretett volna, de az elnök lemondása óta sok dolog változott. Messi nem tárgyal klubokkal, várja az elnökválasztást és az új vezetés terveit. Könnyen lehet, hogy az dönt majd, milyen nevekkel erősödik majd a keret. Egyelőre Georginio Wijnaldum és Sergio Agüero tűnik megszerezhetőnek, akiknek lejár nyáron a szerződésük, de velük sem biztos, hogy garantáltan újabb trófeákért küzdhetne a Barcelona.