Az Arsenal simán nyert az Európa-ligában - videó

fbl Horizontal
Arsenal's Brazilian defender Gabriel (L) celebrates after scoring a goal during the UEFA Europa League round of 16 first-leg football match between Olympiacos FC and Arsenal FC at the Karaiskakis Stadium, in Piraeus, near Athens on March 11, 2021. (Photo by ARIS MESSINIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Arsenal 3-1-re nyert csütörtökön az Olimpiakosz otthonában a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében az Arsenal ahhoz az Olimpiakoszhoz látogatott, amely az előző kiírásban a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcban búcsúztatta a londoni együttest.

Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője a Leno – Bellerin, Luiz, Gabriel, Tierney – Willian, Thomas, Xhaka – Ödegaard, Aubameyang, Saka kezdő tizenegyet küldte pályára.

Az erőviszonyoknak megfelelően az Arsenal kezdte jobban a mérkőzést, már a második percben ígéretes helyzetbe került Martin Ödegaard révén, de a norvég játékos gyenge lövése méterekkel elkerülte a kaput.

Martin Ödegaard megszerezte első gólját az Arsenalban Forrás: AFP/Aris Messinis

Majd Pierre-Emerick Aubameyang fejesét védte bravúrral az Olimpiakosz kapusa. A folytatásban is a vendégek dominálták a meccset. A londoniak mezőnyfölénye aztán a 34. percben góllá érett.

Egy labdaszerzés után Ödegaard mintegy 25 méterről lőtt óriási gólt a léc alá. A Real Madridtól télen kölcsönvett játékosnak ez volt az első gólja az Arsenalban.

Érdekesség, hogy Ödegaard az angol együttes tizennegyedik játékosa, aki gólt szerzett az Európa-liga idei kiírásában.

A vendégeknek az első félidőben öt kaput eltaláló lövése volt. Az idei szezonban ennél csak egyszer tudtak jobb statisztikát produkálni az első 45 perc után, január 6-án a West Bromwich ellen hat kísérletük talált kaput.

A hazai együttes kettőscserével kezdte a második félidőt, Oleg Reabciuk helyett Jose Holebas érkezett, Mathieu Valbuenát pedig Konstantinos Fortounis váltotta.

A fordulás után feljavult a hazai együttes, az 55. percben pedig egyenlíteni is tudott, miután Youssef El Arabi kihasználta a védelem hibáját és a hálóba lőtt. Majd nem sokkal később ismét a 34 éves marokkói csatár tört be a tizenhatoson belülre, lövését viszont az egyik védő becsúszva blokkolni tudta.

Gabriel ünneplése a gólja után Forrás: AFP/Aris Messinis

Az Arsenal aztán a hajrában eldöntötte a meccset és valószínűleg a továbbjutást is.

A 80. percben egy szöglet után Gabriel kiszorított helyzetből fejelt a kapu jobb oldalába. Majd öt perccel később Mohamed Elneny csodálatos gólt lőtt távolról a jobb alsó sarokba. Elneny mindössze 4 perce volt a pályán a gólja előtt.

A hátralévő időben újabb gól már nem esett, így Mikel Arteta együttese 3-1-re győzött.

Európa-liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
Granada (spanyol)-Molde (norvég) 2-0 (1-0)
Tottenham Hotspur (angol)-Dinamo Zagreb (horvát) 2-0 (1-0)
Olimpiakosz (görög)-Arsenal (angol) 1-3 (0-1)
AS Roma (olasz)-Sahtar Donyeck (ukrán) 3-0 (1-0)