Orbán Viktor: Az oltásellenes kampányuk miatt a baloldal felelős az elveszített emberéletekért

Vágólapra másolva!
Régóta figyelem a hozzászólásait, hogy Ön egy szegény ember lenne, pedig többszörös milliomos, sofőrrel jár, és értetlenül állunk az előtt, hogy Ön a szegénylegény. Ez kétszínűség - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában Jakab Péternek. Ahogy külön cikkünkben beszámoltunk róla, mindezt nem véletlenül mondta a miniszterelnök: a Jobbik-elnök úgynevezett szegénységkampányt folytatott heteken át, de miután szolgálati autójával karambolozott, kiderült, hogy luxuséletmódot folytat. Sofőr, luxusiroda, bérelt, drága lakás, több millió a kegyeltjeinek, és persze többmilliós fizetés - azóta egyébként a Jobbik-elnököt hatmilliós Jakabnak nevezik. A kormányfő arról is beszélt, hogy ha lesz elég oltóanyag, akkor minden regisztráltat be fognak oltani, és ismételten felszólította a baloldalt, hogy állítsák le az oltásellenes kampányukat. 
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor Jakab Péternek (Jobbik) válaszában azt mondta, hogy válság idején a következő dolgokkal segített a kormány:

bértámogatás, hitelmoratórium, elengedett járulékok, csökkentett adónemek és beruházási támogatások.

Három hónapig van álláskeresési járadék, és utána közmunkát kínálnak. „Amikor az Önök szövetségese, Gyurcsány volt a kormányfő, akkor nem volt ez a lehetőség" - tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, hogy jelenleg 55 ezerrel kevesebb munkahely van, mint a válság előtt, de a mostani kormány legalább annyi munkahelyet hoz létre, mint amennyit a járványban elvesztettünk. „Gyurcsány Ferenc jó tanácsokat tud Önnek adni, ha a rossz válságkezelés iránt érdeklődik" - tette hozzá.

Jakab Péter személyeskedéseire Orbán Viktor úgy válaszolt, hogy pofára esés ügyben vannak tapasztalatai Jakabnak, mert a szerencsi voksolás előtt már győzelmet hirdetett.

- emlékeztette Jakab Pétert a miniszterelnök, majd hozzátette:

- zárta Orbán Viktor.

Jakab Péter jómódú életére - ahogy megírtuk - azt követően derült fény, hogy szolgálati autójával karambolozott.

A baloldal állítsa le az oltásellenes kampányát

Orbán Viktor Kunhalmi Ágnesnek (MSZP) azt válaszolta, hogy a baloldal állítsa le az oltásellenes kampányát. „Önök folyamatosan agitálnak az orosz és a kínai vakcina ellen. Félmillió embert oltottunk be ezekből a vakcinákból, és így több százan nem vesztették életüket" - mondta a kormányfő. A miniszterelnök azt is mondta, hogy az oltásellenes kampányuk miatt a baloldalt személyesen terheli felelősség minden elvesztett életért. Az oltópontok kapcsán pedig azt mondta, hogy Magyarországon 5005 háziorvosi, 629 kórházi, több mint 100 szakrendelői oltópont van jelenleg.

Ma vakcinából van hiány, és nem oltópontból

- tette hozzá.

Orbán Viktor: 1547 kórházi és 200 rendelőintézeti újabb oltópont lehet Forrás: Origo

Nem érkezik elég brüsszeli vakcina

Orbán Viktor Arató Gergelynek (DK) válaszolva azt mondta, hogy megérti a képviselő indulatait. A kormányfő azt mondta, hogy őt is rendkívüli módon bántja, hogy nem érkezik elég brüsszeli vakcina, miközben fizettünk érte.

A miniszterelnök elmondta, hogy az AstraZeneca most közölte, hogy félmillióval kevesebbet szállít.

- mondta a kormányfő.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a járványügyi szakemberek döntenek arról, hogy a már beoltott kínai vakcinák párját be kell oltani, ezért kell azt raktározni. A kormányfő jelezte, hogy jelenleg Európában a beoltottak számában a második helyen vagyunk.

Orbán Viktor mindenkit arra kért, hogy regisztráljon.

Itthon a baloldal Brüsszelt képviseli

Orbán Viktor Keresztes László Lórántnak (LMP) azt válaszolta, hogy erőfeszítéseket tett arra, hogy megértse a kérdést, mert volt vagy száz. A miniszterelnök elmondta, hogy a kormány a magyarokat képviseli Brüsszelben, míg itthon az ellenzék Brüsszelt képviseli. A kínai és orosz nagyhatalmi érdekekkel kapcsolatban azt mondta, hogy kíváncsi lenne arra, hogy milyen magyar érdeket sért a kínai és orosz gazdasági aktivitás.

- hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal építése esetében minden épelméjű azt szeretné, ha a pireuszi kikötőből érkező kínai áruk rajtunk keresztül menjenek nyugatra. Ez teljes mértékben magyar gazdasági érdek - tette hozzá.

A kormány alkalmazkodik a járványhoz

Orbán Viktor Burány Sándornak (Párbeszéd) azt válaszolta, hogy a járvány esetében most támadunk és védekezünk is. „Minden esetben ahhoz a helyzethez alkalmazkodik a kormány, ami éppen kialakul".

Kínából még több mint 3 millió vakcinát várunk, és akkor az a vállalásunk, hogy minden regisztrált embert be tudunk oltani a második negyedév vége előtt, azt a mostani helyzetben tartani fogjuk

- hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy minden európai országban különböznek a statisztikai nyilvántartások. „Ha megnézzük, hogy 2019-ben mennyien haltak meg, és 2020-ban, akkor a tizedik helyen állunk Európában többlethalálozás tekintetében" - tette hozzá.

„Minden emberélet számít, mindenkit meg akarunk gyógyítani, és mindenkit be fogunk oltani, aki regisztrált. Csak egyet kérek, hagyják abba az oltásellenes kampányt!" - fogalmazott a kormányfő.

A baloldali budapesti városvezetés elvette a bértámogatást a cégektől

Orbán Viktor Szakács Lászlónak (MSZP) azt válaszolta, hogy a magyar kormány úgy döntött, hogy a kkv-knak 10 milliós kamatmentes hitelt nyújtanak.

Bízik benne, hogy a konstrukció egyszerűsödni fog a következőkben. 50 százalékos bértámogatást ad a kormány a bajba jutott ágazatoknak

- mondta a kormányfő.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a fővárosi vállalkozóknak juttatott bértámogatást azonnal elvették a cégektől, így Szakácsnak a saját háza táján kéne kérdezősködnie. Felidézte - a Gyurcsány-Bajnai-korszakra utalva -, hogy Szakács László annak idején megszavazta a 13. havi nyugdíj elvételét, az ingatlanadót, a tandíj bevezetését, valamint a gyes és a gyed lerövidítését - tette hozzá.