Vágólapra másolva!
Pénteken az UEFA Nyonban a Bajnokok Ligája után elkészítette az Európa-liga sorosolását is a negyeddöntőkre és az elődöntőkre vonatkozóan. 

Csütörtökre eldőlt, hogy melyik nyolc futballklub készülhet az Európa-liga további küzdelmeire. A második számú európai kupasorozatban két angol (Manchester United, Arsenal), két spanyol (Villarreal, Granada), egy olasz (AS Roma), egy holland (Ajax), egy horvát (Dinamo Zagreb) és egy cseh (Slavia Praha) együttes várhatta a sorsolást. A negyeddöntők mellett az elődöntők párosításaira is sor került.

Ebben a szakaszban már azonos nemzetbeli együttesek is szembe kerülhettek egymással, gyakorlatilag bármelyik két csapatot összesorsolhatták.

A sorsolásban részt vevő portugál újságíró, Pedro Pinto többek között kiemelte a Dinamo Zagreb szenzációs fordítását és továbbjutását a Tottenham ellen. A BL-selejtezőjének harmadik körében a Ferencváros által búcsúztatott horvát csapat a nyolcaddöntő első meccsét 2-0-ra elveszítette José Mourinho együttese ellen, de a visszavágót Mislav Orsic három góljával megnyerte, és 3-2-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé.

Az eseményt az UEFA versenysorozatokért felelős igazgatója, az olasz Giorgio Marchetti vezette, míg meghívott vendégként az Arsenal korábbi játékosa, Gael Clichy végezte a sorsolást.

Clichy először a spanyol bajnokságban szereplő Granadát húzta ki, amely a sorozat 2017-es győztesével, a Manchester Uniteddel került össze.

Az Arsenal a Slavia Prahát kapta, míg az Ajax ellenfele a Roma lett. Végezetül a Dinamo Zagreb a Villarreal együttesével csaphat össze a legjobb négy közé jutásért.

A negyeddöntőket követően az elődöntők párosításaira is sor került az eseményen, és a 2017-ben egymással döntőt játszó Manchester United az Ajax csapatával már a legjobb négy között találkozhat.

Nagy küzdelem várható az Európa-liga nyolcaddöntőjében Forrás: AFP/Harold Cunningham

Az Európa-liga negyeddöntőjének párosításai:
Granada–Manchester United
Arsenal–Slavia Praha
Ajax–AS Roma
Dinamo Zagreb–Villarreal

Az elődöntők ágai:
Granada/Manchester United – Ajax/AS Roma
Dinamo Zagreb/Villarreal – Arsenal/Slavia Praha

A negyeddöntők első mérkőzéseire április 8-án, a visszavágókra április 15-én kerül sor, míg az elődöntők párharcait április 29-én, illetve május 6-án játsszák le. A sorozat döntője május 26-án a lengyelországi Gdansk városában lesz, a finálénak a Stadion Energia Gdansk ad otthont.