Öngyilkos akart lenni egy budapesti kórházban kezelt, koronavírusos beteg

Vágólapra másolva!
Sokkoló élmányben volt része a Bajcsy-Zsilinszky kórházzal szemben lakóknak: végig kellett nézniük, amint egy Covid-osztályon kezdelt idős férfi hétfő délután kimászik az ablakon, és megpróbál leugrani a tetőről. A beteg életét a tűzoltók mentették meg. Egyelőre senki nem tudja, mi késztette arra az idős embert, hogy kimásszon a kórház tetejére, de valószínűnek tartják, hogy megviselte a bezártság, ezért akart véget vetni az életének. Ugyanakkor az agyi oxigénhiány is eredményezhet szokatlan viselkedést.
Vágólapra másolva!

A zavart férfi egy ideig a tetőn álldogált, még a kórház dolgozói is hiába próbálták visszahívni. Mivel tartottak attól, hogy leugrik, hívták a tűzoltókat, akik hamar megérkeztek.

A szomszédban lakó szemtanúk többségét sokkolta a látvány

és azonnal segíteni akartak a nyugdíjason.

- mondta a Borsnak egy szemtanú.

A férfinek többen felkiabáltak, hogy nyugodjon meg, de semmire sem reagált.

A tűzoltóknak végül sikerült rávenniük, hogy szálljon be az emelőkosárba. Miután biztonságba helyezték, átadták a kórház munkatársainak.

A nővérek és az orvosok mindent megtettek a szakszerű ellátásáért, ennek köszönhetően a beteg megnyugodott. Arról azóta sem beszél, miért mászott ki a tetőre.

Valószínűnek tartják, hogy megviselte a Covid-osztály bezártsága, de előtte senkinek sem említette, hogy öngyilkos akar lenni. Tegnap hajnalban vitték át a Nyírő Gyula Kórházba, ahol lehetőség van a koronavírus-fertőzöttek pszichiátriai kezelésére.

Egy ideig ott kezelték azt a kínai férfit is, aki a Honvédkórházban halálra késelt egy 51 éves tanárnőt.

A Bors információi szerint a férfi még tegnap is zavartan viselkedett, és továbbra is voltak betegségre utaló tünetei, ezért a pszichiátriáról átvitték a belgyógyászatra.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!