Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Több millió forintot loptak el egy sofőrtől, aki felvett egy ismeretlen nőt

túlárazott fuvar
Vágólapra másolva!
Egy 71 éves sóskúti férfi arról értesítette a rendőrséget a múlt héten, hogy egy számára ismeretlen nőt vett fel autójával Örkény településen, akit elvitt egy darabon, később azonban kiderült, hogy a nő ellopta a férfi kesztyűtartóban lévő pénztárcáját, melyben több mint egymillió forint és közel 12 ezer euró volt.
Vágólapra másolva!

Azt írja a rendőrség honlapján, hogy a férfi a tolvaj nőről hiányos személyleírást adott, ám a rendőröknek ennyi is elegendő volt az azonosításhoz. Lakóhelyén és ismert tartózkodási helyein nem találták, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene, és végül a napokban el is elfogták.

Forrás: police.hu

A nő kihallgatásakor nem tagadott, és gyakorlatilag alkalmi fuvarozóját hibáztatta. Szerinte a férfinek nem kellett volna mutogatnia a pénzét, ami számára felhívás volt a lopásra.

Egy óvatlan pillanatban benyúlt a kesztyűtartóba és a kabátjával takarva elrejtette.

Miután kiszállt a kocsiból, anyja házához ment, akinek átadta a pénzzel teli pénztárcát. A következő napokban költöttek a pénzből, vásároltak ezt-azt, még egy 25 éves, lila autót is.

Forrás: Sagyibó Melinda

A rendőrök átkutatták az anya házát, a pénz egy részét egy, az autó színéhez illő retikülben megtalálták, és a vásárolt autóval együtt lefoglalták.

Az állandó munkahellyel nem rendelkező nő ellen egy másik eljárásban ötrendbeli vagyon elleni bűncselekmények miatt folyik nyomozás.

A 27 éves nő ellen lopás miatt folytatnak nyomozást, egyben kezdeményezték letartóztatását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről