Kétféle USB-csatlakozót is kínál egy új pendrive

transcend jetflash 930c
Transcend JetFlash 930C
Vágólapra másolva!
Klasszikus és fordítva bedughatós fajta is található a Transcend kütyüjén.
Vágólapra másolva!

Átmeneti időszakot élünk a használt USB-kapuk terén, a klasszikus USB-A csatlakozót számítógépeken és mobileszközön egyaránt elkezdte leváltani a fordítva is bedugható USB-C. Ebből természetesen bonyodalmak származhatnak, például nem sikerülhet bedugni a pendrive-ot a számítógépebe, mert még nincs vagy már nincs rajta megfelelő típusú aljzat.

Transcend JetFlash 930C Forrás: Transcend

A Transcend megoldotta ezt a problémát a JetFlash 930C modelljével: a pendrive egyik végén USB-A, míg a másik végén USB-C apacsatlakozó található, így bármely számítógépbe közvetlenül bedugható. Emellett persze az USB-C portos mobileszközökkel való használatakor sincs szükség adapterkábelre.

A szokatlan pendrive további előnyének a kifejezetten jó sebessége tűnik, USB 3.1 Gen 1 vezérlőegység bújik meg a borítása alatt, a Transcend szerint a szekvenciális olvasás esetén 420 MB/s, míg szekvenciális íráskor 400 MB/s az elméleti maximuma.

A JetFlash 930C 128/256/512 GB kapacitású változatokban kerül majd piacra a közeljövőben, a modellek ajánlott árait egyelőre nem közölte a gyártó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!