A Bayern elnökének szinte megállt a szíve, amikor meglátta, mi történt Lewandowskival

fbl Horizontal
Poland's forward Robert Lewandowski (L) scores past Andorra's goalkeeper Iker during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification football match Poland vs Andorra in Warsaw, on March 28, 2021. (Photo by JANEK SKARZYNSKI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bayern München tiszteletbeli elnöke, Uli Hoeness nem titkolja, a szívéhez kapott, amikor meglátta, hogy csapata fantasztikus formában lévő csatára, Robert Lewandowski bicegve hagyja el a pályát a Lengyelország–Andorra vb-selejtezőn.

"Megállt a szívem, amikor megláttam" – mondta az RTL német televíziónak szakértő Hoeness, amikor arról kérdezték, mit érzett Lewandowski lecserélésekor.

A szezonban eddig elképesztő formában futballozó, 36 klubmérkőzésen 42 gólt szerző csatár a 30. és az 55. percben is betalált az andorraiak kapujába, a 62. percben azonban egy ütközés után a vendégek tizenhatosán belül az ellenfél egyik játékosa ráesett a térdére. Paulo Sousa szövetségi kapitány azonnal le is cserélte, a csatár pedig néhány perccel később már egy hatalmas jeges kötéssel a térdén ücsörgött a kispadon.

A Bajnokok Ligája-címvédő müncheni csapat, amelyik nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt négy ponttal vezeti a tabellát, vezetői azonnal lázas telefonálásba kezdtek, hogy megnyugvást leljenek, ami részben meg is történt. "Nem annyira súlyos a dolog, mint, amilyenek kinézett" – mondta Hoeness.

Az már kevésbé nyugatathatja meg a Gerd Müller 40 gólos Bundesliga-rekordjának megdöntése felé haladó, most 35 bajnoki gólnál járó csatár klubjának vezetőit, hogy szerdán a Wembley Stadionban az az Anglia elleni csoportrangadón várhatóan egy újabb kőkemény 90 perc vár Lewandowskira.

FRISSÍTÉS: Azóta kiderült, hogy Lewandoski sérülése maitt visszatér Németországba.