Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Állatkínzásos videókra csap le a YouTube

youtube
Képkocka az egyik megrendezett, állatmentős videóból
Vágólapra másolva!
Népszerűvé váltak az eljátszott mentések, valaki élő kisegeret evett.
Vágólapra másolva!

Mindig képesek meglepetést okozni a hírnévre és reklámbevételre vágyók. A YouTube tájékoztatása szerint a legújabb felkavaró trendet az állatok hamis megmentésével kapcsolatos videók jelentik, ezek ugyanis milliós nézettségeket és említésre méltó reklámbevételt képesek generálni.

Képkocka az egyik megrendezett, állatmentős videóból Forrás: YouTube

A The Times kiadványnak adott tájékoztatás szerint most épp az a divat egyes körökben, hogy állatokat hoznak veszélyes helyzetekbe a videók készítői, majd megrendezett módon megmentik azokat. Konkrét példákat felhozva egy videóban kölyökkutyát szabadítottak ki egy kígyó öleléséből, egy másikban élve eltemetett macskát ástak ki, a harmadikban pedig vasúti sínekhez kötöztek egy kutyát.

A megdöbbentő indíttatású felvételek az elmúlt két évben váltak rendkívül népszerűvé, állatvédő szervezetek pedig jó ideje kérik a YouTube-ot, hogy tegyen valamit ellenük. Most végre meghallgatásra került a szavuk, heteken belül hatályba léphetnek az ilyen videókat tiltó és szankcionáló szabályok.

További jó hír, hogy az eljátszott mentések mellett a YouTube az élő gerinces állatok fogyasztását mutató sokkvideókat is betiltja.

Egy illető nemrég például élő kisegér elfogyasztásával szerzett magának öt perc hírnevet a videomegosztón.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről