A walesi válogatott egyik legjobbja támogatja, hogy a másodedző helyettesítse Giggst az Eb-n

fbl Horizontal
A Manchester United 23 éves szélsője győztes gólt szerzett a csehek elleni 1-0-ra megnyert világbajnoki selejtezőn
Vágólapra másolva!
Daniel James, a walesi labdarúgó-válogatott alapembere támogatja, hogy a másodedző Robert Page irányítsa a csapatot az Európa-bajnokságon, amennyiben addig nem oldódik meg a szövetségi kapitány Ryan Giggs rendőrségi ügye.

Giggst tavaly ősszel családi erőszak vádjával vették őrizetbe, a novemberi és a márciusi meccseken sem ülhetett a kispadon, és májusig biztos nem kezdheti újra a munkát, miután meghosszabbították a vele szemben folytatott eljárást. Akkor mindössze hat hét választja majd el a walesieket első mérkőzésükig a kontinensbajnokságon. A válogatotton azonban nem érződik a szövetségi kapitány hiánya,

hiszen ebben az időszakban hat meccsükből négyet megnyertek és csak egy alkalommal szenvedtek vereséget.

A Manchester United 23 éves szélsője győztes gólt szerzett a csehek ellen Forrás: AFP/Geoff Caddick

A Manchester United 23 éves szélsője - aki kedden győztes gólt szerzett a csehek elleni 1-0-ra megnyert világbajnoki selejtezőn - kiemelte: Robert Page remek edző és nagyszerűen látja el ideiglenes feladatát.

- nyilatkozta James. Arra a kérdésre pedig, miszerint ez a felállás akár az Eb-n is megmaradhatna, azt válaszolta, hogy "igen, határozottan". James kiemelte a 46 éves Page fontos szerepét, aki már korábban is a csapat és a stáb szerves részét képezte.

A munkából már akkor is nagy részt vállalt, amikor Giggs még a csapatnál volt, így a beugró szerep elvállalását követően nem is történt semmi lényegi változás.

- mondta a játékos. Wales a Belgiumban elszenvedett 3-1-es vereséggel kezdte meg szereplését a világbajnoki selejtezősorozatban, amit a csehek elleni hazai győzelemmel folytatott. James hangsúlyozta: csalódás lett volna számukra egyetlen ponttal vagy pont nélkül zárni a márciusi selejtezőket, így viszont versenyben tudtak maradni.

A walesiek az egy mérkőzéssel többet játszó csehektől egy, míg a belgáktól négy ponttal vannak lemaradva.

A tavalyról nyárra halasztott Eb-n Wales Svájccal, Törökországgal és Olaszországgal szerepel majd egy csoportban, mérkőzéseit Bakuban és Rómában játssza.