Elfordította a zárban lévő kulcsot, bement a dunavarsányi házba a tolvaj, majd inkább elmenekült

Vágólapra másolva!
Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki a társával a közelmúltban több ingatlanba is betörhetett Kiskunlacháza környékén.
Vágólapra másolva!

A rendőrség közleménye szerint N. R. március 28-án osont be egy kiskunlacházai házba a becsukott, ám kulcsra nem zárt ajtón keresztül, társa, F. A. pedig kint várakozott. A bejárati ajtó melletti fogason talált táskát rögvest elemelte, majd a pénzzel együtt menekültek el a helyszínről.

A másnapi célpontjuk egy dunavarsányi ház volt, ahol a zárban lévő kulcsot N. R. elfordította és bement az ingatlanba. Értékek után kutatott, amikor szembe találta magát az otthon lévőkkel, így társával - aki ezúttal is kint „biztosította a helyszínt" - zsákmány nélkül voltak kénytelenek távozni.

A társa vallott

Mint írják, a bejelentést követően a szigetszentmiklósi rendőrök adatgyűjtést végeztek, és hamar azonosították a bűncselekménnyel gyanúsítható két férfit. A beszerzett adatok alapján az elkövetők további vagyon elleni bűncselekménnyel is gyanúsíthatóak, melyeket az elmúlt időszakban Dunavarsány, Délegyháza és Kiskunlacháza településeken követtek el. Volt, hogy sikerrel jártak, olykor üres kézzel távoztak. Gyanúsítotti és helyszíni kihallgatása során ezek egy részéről F. A. részletesen vallott a rendőröknek, társa

megtagadta a vallomástételt.

– A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság a 33 és 18 éves őrizetbe vett férfivel szemben négyrendbeli lopás vétség kísérlet, egyrendbeli lopás vétség, valamint kétrendbeli lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Kezdeményezték letartóztatásukat – olvasható a közleményben.

A rendőrök kérik, hogy aki az elmúlt időszakban a fent említett településeken vagy azok környékén hasonló jellegű cselekményt tapasztalt, esetlegesen kár is érte, jelentkezzen a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon vagy hívja a 112-es segélyhívó számot.