Pert vesztett Niederrmüller Péter hivatala Czeglédy Csaba megbízásának ügyében

Vágólapra másolva!
Niedermüller Péterék első fokon elvesztették azt a személyiségi jogi pert, amit Czeglédy Csaba 29 millió forintos megbízásával összefüggésben indítottak a fővárosi kormányhivatal ellen - derül ki az Origo birtokába került ítéletből. Az erzsébetvárosi önkormányzatot a baloldal táskás embereként ismertté vált Czeglédy Csaba ügyvédi irodája képviselte.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Törványszék április elsejei ítéletével elutasította a Czeglédy Csaba ügyvédi irodája által képviselt önkormányzat keresetét, a felperest pedig az 50 800 forintos perköltség befizetésére kötelezte. Mint ismert, a 2019-es önkormányzati választás óta a baloldal táskás emberének jogi csapata sorra kapja a milliós megbízási szerződéseket Niedermüller Péteréktől.

A döntés nem jogerős, amennyiben valamelyik fél fellebbez, másodfokon folytatódik az ügy.

Forrás: Origo

Mint ismert, tavaly áprilisban a fővárosi kormányhivatal közleményben jelentette be, hogy vizsgálódik Czeglédy Csabáék 29 millió forintos megbízási szerződésével kapcsolatban, amiről egyébként személyesen Niedermüller Péter, DK-s polgármester döntött. Azt is írták, hogy a vizsgálat megindítása előtt körlevelében kötelezték arra az önkormányzatot, hogy a veszélyhelyzet idején fennálló
jogkörökre hivatkozva, átruházott hatáskörben meghozott döntéseket és az azokat megalapozó dokumentumokat a döntést követően haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül küldjék meg a törvényességi felügyeletet gyakorló kormányhivataloknak.

Az önkormányzat ez utóbbi közlést kifogásolta, és persze azt, hogy ez alapján eljárás indult. Egyúttal arra kérték az eljáró bíróságot, hogy állapítsa meg: a kormányhivatal megsértette a jóhírnévhez fűződő személyiségi jogukat. Továbbá kérték a perköltség megtérítését.

Ahogy az Origo elsőként számolt be róla, a DK-s vezetésű kerületek bőszen osztogatják a közpénzt Czeglédy Csaba irodájának: az elmúlt tizennyolc hónapban több mint százmillió forint értékben kaptak megbízást. Mai hír: a Demokratikus Koalíció a korábban adócsalásért jogerősen elítélt jogászt indítja el a szombathelyi előválasztáson.