Elképesztő jogi csatározás indult egy hernyótorta miatt

csokihernyó
Vágólapra másolva!
A Colin névvel befutott hernyótorta nagyon kedvelt születésnapi kiegészítővé vált Nagy-Britanniában az elmúlt nagyjából harminc évben. Olyannyira népszerű a termék a vásárlók körében, hogy egyes áruházak mindent megtesznek, hogy lemásolják a csokitortát, hogy annak révén növeljék vele eladásaikat. Viszont a Bustle beszámolója szerint, az Aldi túl messzire ment és a Marks & Spencer (M&S), az édesség eredeti megalkotója, ezért beperelte a vállalatot.
Vágólapra másolva!

Az M&S jogi lépéseket tett az Aldi ellen azzal az állítással, hogy szinte teljesen lemásolták "Colin a hernyó" tejcsokoládétortájukat. Továbbá a vállat szóvivője azt is kifejtette, hogy a német szupermarketlánc

mivel hasonlóan zöld csomagolásban árulja a hernyótortát, azzal a különbséggel, hogy a neve nem Colin, hanem Cuthbert.

Ezért a cég felszólította az Aldit, hogy tartózkodjon a további hasonló termékek értékesítésétől.

Az M&S eredeti verziója, Colin a hernyó:

Az M&S szóvivője azt is hozzátette: "Mivel tudjuk, hogy az M&S márka különleges az ügyfeleink számára, és ők csak a legjobbat várják el tőlünk, ezért a polcainkon lévő minden egyes saját termékhez szeretet és odafigyelés társul. Így nem meglepő, hogy meg akarjuk védeni Colint, Conniet és a saját hírnevünket a frissesség, a minőség, az innováció és az érték tekintetében."

A Cuthbert a hernyó változatot támogató rajongók Twitteren jelezték, hogy az Aldi nem az egyetlen szupermarket, amelynek saját márkájú hernyótortája van. A nagy brit láncok, azaz a Sainsbury's, a Waitrose, a Tesco és gyakorlatilag az összes többi nagy szupermarket a M&S Colinjának egyik változatát árulja.

Az Aldi humorosnak szánt bejegyzése Cuthbert a hernyóról, ahogy börtönrácsok mögött ül:

Az Aldi a vádakra úgy reagált, hogy vicces képekkel árasztotta el hivatalos közösségi oldalait, illetve kisebb mozgalmat indított „#FreeCuthbert" néven annak érdekében, hogy megvédje saját hernyótortáját. A per lezárásáig nem lehet tudni, hogy pontosan mi lesz Cuthbert sorsa.