Vágólapra másolva!
A Tottenhamtől áprilisban távozó José Mourinho lesz az AS Roma vezetőedzője a következő szezontól. A portugál szakember Paulo Fonseca utódja lesz, aki a jelenlegi idény végén távozik az olasz csapat éléről.

Alig néhány órája vált hivatalossá, hogy az AS Roma csapatát a szezon végétől már nem Paulo Fonseca irányítja, máris megvan az utódja. Az NSO megírta, hogy a Tottenhamtől április 19-én kirúgott José Mourinho lesz a rómaiak edzője a következő idénytől.

Az olasz csapat közleménye szerint a honfitársát váltó portugál szakemberrel 2024 nyaráig szóló megállapodást kötöttek.

José Mourinho lett az AS Roma edzője Forrás: AFP/Andy Rain

- mondta a megállapodás hátteréről Tiago Pinto, a Roma vezérigazgatója.

"Tudjuk, hogy egy sikeres projekt felépítéséhez időre, türelemre és a megfelelő emberekre van szükség a megfelelő pozíciókban. Rendkívül erősen bízunk abban, hogy José lesz a projekt tökéletes edzője mind a rövid, mind a hosszú távú jövőnk szempontjából" - tette hozzá Pinto.

Mourinho néhány nappal korábban még úgy nyilatkozott, nem szeretné elkapkodni a döntést, és vár a megfelelő ajánlatra. Az 58 éves tréner korábban 2008 és 2010 között dolgozott a Serie A-ban, az Inter edzőjeként két bajnoki címet, egy Olasz Kupát, egy olasz Szuperkupát és egy Bajnokok Ligáját nyert.