Fotocellás ajtón keresztül menekült a rabló Orosházán

Vágólapra másolva!
A büntetett előéletű férfi év elején rátört a volt élettársára, majd nem sokkal később lopni akart egy drogériából, de nem járt sikerrel. Az üzlet biztonsági őre kifigyelte a férfit és üldözőbe vette, amikor megpróbált elmenekülni.
Vágólapra másolva!

Tavaly ősszel szabadult a börtönből a 29 éves férfi, aki ezután egyből felvette a kapcsolatot a volt élettársával, aki korábban gyereket szült neki.

A nő 2021. január elején azt mondta a férfinak, hogy nem akar kapcsolatot tartani vele

és ne menjen többet a lakására. Ennek ellenére január 6-án éjjel 1 óra körül elment a nőhöz és bekopogott az ablakán. A nő egyből tárcsázta a rendőrséget, közben a férfi bemászott a kerítésen át az udvarra és egy rúgással berúgta a bejárati ajtót.

Kikapta a nő kezéből a telefont és a földhöz vágta, majd arcon ütötte a nőt, ököllel megütötte a karját és belerúgott a combjába.

Amikor a rendőrök a helyszínre értek, a férfi még a házban volt, így elfogták és bevitték a kapitányságra.

Pár héttel később az erőszakos férfi azért ment be egy orosházi drogériába, hogy lopjon. Beletett a bevásárlókosarába egy borotvát, két szemránckrémet, egy arckrémet, és két parfümöt összesen 30 ezer forint értékben, majd a pénztárt megkerülve az üzlet kijárata felé indult, és

menet közben a kosárból a táskájába kezdte pakolni a zsákmányát.

A biztonsági őr üldozőbe veszi a férfit. Forrás: youtube.com/Magyarország Ügyészsége

Az üzlet biztonsági őre

megpróbálta megállítani a tolvajt, a bejáratnál utolérte és megragadta, de nekiestek az üzlet fotocellás ajtajának, ami ettől kitört.

A 29 éves férfi dulakodni kezdett az őrrel, hogy megtartsa a zsákmányát, próbált kiszabadulni a szorításából, ezért ellökte a férfit. Ezután elejtette a bevásárlókosarat a benne lévő termékekkel, és elfutott.

Az őr néhány méterre lemaradva tőle addig üldözte a rablót, amíg az az üzlettől 60-70 méterre el nem dobálta zsákmányát.

Így az üzletnek, a lopással okozott kára teljes egészében megtérült, de a fotocellás bejárati ajtó megrongálásával 750 ezer forintos kára keletkezett. A rendőrök pár perccel ezután a közelben elfogták a 29 éves férfit. Az ügyészség

erőszak, éjjel elkövetett magánlaksértés, könnyű testi sértés és rablás miatt emelt vádat,

a január 25-e óta letartóztatásban lévő férfivel szemben azt javasolják a bíróságnak, hogy tartsák fenn a férfi letartóztatását egészen az ítélet kihirdetéséig. Valamint azt javasolják, hogy ha a férfi beismerő vallomást tesz, akkor is ítéljék letöltendő fegyházbüntetésre és tiltsák el a közügyektől, valamint fizettessék meg vele a nyomozás során felmerült 120 ezer forintos bűnügyi költséget.