Gulyás Gergely: Előbb indulhat meg a gazdasági növekedés

GULYÁS Gergely
Budapest, 2021. április 7. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A járvány legyőzésével, szabadságunk gyorsabb visszanyerésével a gazdasági növekedés is előbb indul meg – mondta Gulyás Gergely az Észak-Magyarországnak.
Vágólapra másolva!

Magyarország elsőként tudta legyőzni a járványt, a szabadságunk gyorsabb visszanyerése révén a gazdasági növekedés is előbb indul meg. Jövőre 5 százalék feletti gazdasági bővülést várunk – mondta az Észak-Magyarországnak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely: Jövőre 5 százalék feletti gazdasági bővülést várunk Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ózdi látogatása során annak kapcsán, hogy a városból távozó két multi helyére a kabinet igen hamar talált befektetőket, azt mondta:

Emlékeztetett rá, a kabinet segélyek helyett a munkaalapú társadalmat támogatja, ennek eredményeképpen 2010 óta 900 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.

Szerinte a szakképzési rendszer átalakítása és az egyetemi modellváltás következtében többen szerezhetnek majd piacképes szakmát és diplomát, ezáltal a régióba is lényegesen több befektető érkezhet.