Lopás által hajtott be egy több tízmilliós követelést egy magánnyomozó iroda vezetője

Vágólapra másolva!
Az ügyészség lopás és bűnpártolás miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben egy magánnyomozó iroda vezetője egy követelés behajtása érdekében előre kieszelt tervvel ellopott 5 darab kisteherautót az ügyfele részére. A színlelt adásvételi szerződéssel az autókereskedő vádlott társ nevére íratott autókat a megbízó emberei elszállították a telepről.
Vágólapra másolva!

Az eset óta már halott megbízó 2016 nyarán

a közel 26 millió forintos követelésének behajtása érdekében megbízott egy magánnyomozó irodát, amelynek vezetője a megbízás teljesítéséhez bevonta az alkalmazottját, illetve egy Kecskemét környéki autókereskedőt.

Az autókereskedő ismerte az adós testvérét, aki teherautók forgalmazásával foglalkozott, és azokat az autókereskedő telepén tartotta. A magánnyomozó

azt tervezte, hogy az adós testvére által eladásra meghirdetett kisteherautókat hamis adásvételi szerződéssel előbb az autókereskedő, majd a megbízó nevére íratják.

Ennek érdekében a magánnyomozó

2018 nyarán álnéven vevőként jelentkezett az öt autó megvásárlására. Hogy bebizonyítsa érdeklődése komolyságát, az autótelepre magával vitte az alkalmazottját is, aki banki állapotfelmérőnek és értékbecslőnek adta ki magát.

Elhitették, hogy a készletfinanszírozási kölcsönhöz eladóként az autókereskedéssel foglalkozó férfi cégét tudja a bank elfogadni, ezért a teherautókat a cég nevére íratták.

A magánnyomozó és az autókereskedő egymás között hamis kölcsönszerződést írtak alá, amelynek meg nem fizetése miatt a fedezetül lekötött kisteherautókat a vádlottak kijátszották a magánnyomozó irodát megbízó férfinak.

Ő már a közelben várakozott és a megbeszélteknek megfelelően megbízottjaival elszállította a kisteherautókat. A megbízó ezután rávette egy ismerősét, hogy az autókat színlelt szerződésekkel előbb a maga, majd egy szlovák cég nevére írassák.

Az ügyészség a három férfit lopással, míg negyedi társukat bűnpártolással vádolja, bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.