Országos adománygyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet

Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtése
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
3000 gyermeket támogató országos programjára indított adománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet. A cél esélyt adni a járvány alatt tovább halmozódó hátrányok ledolgozására, és a gyermekkor soha vissza nem térő pillanatainak megtapasztalására - olvasható az Ökumenikus Segélyszervezet közleményében.
Vágólapra másolva!

Mint írták, a járvány hosszú hónapjai nemcsak a felnőttek, de a gyermekek számára is tele voltak lemondásokkal, veszteségekkel.

- olvasható az Ökumenikus Segélyszervezet közleményében, amely az intézményein keresztül gyermekek ezreit segíti, akik

eleve hátrányokkal, biztonságos otthon és biztos családi háttér nélkül élték végig a küzdelmes hónapokat.

Illusztráció Forrás: WWW.SEGELYSZERVEZET.HU

Május mindig a gyermekek hónapja az Ökumenikus Segélyszervezetnél, ekkor indítja el Felhőtlen gyermekkor kampányát. Most azért hirdet adománygyűjtést a 1353-as adományvonalon illetve a www.segelyszervezet.hu weboldalon, hogy ezt a küldetését folytathassa, hogy minél több gyermeknek adhasson esélyt a járvány alatt tovább halmozódó hátrányaik ledolgozására, a gyermekkor soha vissza nem térő felhőtlen pillanatainak megtapasztalására.

A május 19-én tartott kampányindító sajtótájékoztatón Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója hangsúlyozta:

a Segélyszervezet a járványhelyzetben sem engedte el a rászoruló gyermekek kezét, hiszen a felzárkózást segítő, esélyteremtő munkában mindennél fontosabb a folyamatosság.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója. Forrás: : Fekete Zsófia – Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó programja keretében országszerte 20 helyszínen 3000 gyermek felzárkózását segíti rendszeresen átmeneti otthonokban, hátrányos helyzetű térségekben.

Erre a kapaszkodóra nemcsak a járvány alatt, de a járvány után is nagyobb szükség van, mint valaha, hiszen a pandémia hónapjai alatt sok gyermek esetében tovább nőttek a hátrányok, sok család került még nehezebb helyzetbe. A következő időszak - a nyári táborok és napközis foglalkozások időszaka - különösen is fontos lesz,

- mondta Gáncs Kristóf, aki hozzátette: erre hívja fel a figyelmet idén, az immár nyolcadik éve meghirdetett Felhőtlen gyermekkor kampány.

Illusztráció. Forrás: WWW.SEGELYSZERVEZET.HU

Bacza Barbara, a szervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházának vezetője elmondta, hogy a Kapaszkodó program keretében a Segélyszervezet egyéni és közösségi foglalkozásokkal segíti a gyermekeket a szegénység okozta hátrányok leküzdésében.

A Biztos Kezdet Gyerekházakban egészen csecsemőkortól segítik a hátrányos helyzetű gyermekeket és családjukat, míg más intézményekben a nagyobbaknak kínálnak rendszeres segítséget a felzárkózáshoz.

A járványhelyzetben, ha kellett online vagy telefonon keresztül maradtak kapcsolatban a családokkal, még azokban az időszakokban is, amikor a járványveszély miatt egy-egy intézményét ideiglenesen be kellett zárni. A járvány gazdasági következményei miatt még nehezebb helyzetbe került családokat a Segélyszervezet kiemelten támogatja, illetve segítséget nyújt(ott) a digitális oktatási rend alatt azon gyereknek, akik nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel vagy interneteléréssel.

WOLF KATI énekesnő Forrás:WWW.SEGELYSZERVEZET.HU

A sajtótájékoztatón személyes tapasztalatairól beszélt Wolf Kati énekes és Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, akik az elmúlt bő egy év során is számos alkalommal kapcsolódtak be önkéntesként az Ökumenikus Segélyszervezet munkájába, a járvány által még inkább sújtott rászoruló családok és gyermekek támogatásába.

A Felhőtlen gyermekkor gyűjtéshez bárki tud csatlakozni

• A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forint adománnyal
• A www.segelyszervezet.hu oldalon bankkártya segítségével egyszerűen és biztonságosan juttatva el pénzfelajánlását
• átutalással pedig a 11705008-20464565 számlaszámon lehet adományozni, mely esetben a közlemény rovatban a „Felhőtlen gyermekkor" jelzést kell feltüntetni.

Ahogy az elmúlt években több alkalommal, idén

a Felhőtlen gyermekkor kampányhoz ismét csatlakozó Tesco képviseletében jelen lévő Varga Eszter kommunikációs menedzser egy 20 millió forintról szóló adománylevelet adott át a Segélyszervezetnek, mely adomány hatalmas kezdőlendületet ad a gyűjtésnek.

A Tesco vásárlóinak köszönhetően több mint 18 millió forint gyűlt össze az áruházakban április 19. és május 16. között meghirdetett adománygyűjtő kampány keretében, melyet az áruházlánc egészített ki 20 millió forintra.

Illusztráció Forrás: WWW.SEGELYSZERVEZET.HU

A sajtótájékoztató figyelemfelhívó akcióval zárult: az esemény résztvevői a 1353-as adományvonal óriásszámai mellé helyezett fejlesztő illetve digitális oktató eszközökkel, élelmiszer és higiénés csomagokkal szimbolizálták, hogy milyen formában válik kézzelfoghatóvá a gyűjtés során beérkező pénzadomány, melyet rászoruló gyermekek felzárkózását támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet.