Hatalmas frissítést jelenthet kamerafronton a Google Pixel 6

Google Pixel 6
Vágólapra másolva!
Nem árt fenntartásokkal kezelni a szivárgásokat, de állítólag nagy újításokra készül a kamerák kapcsán a Google.
Vágólapra másolva!

Mióta Jon Prosser renderelt képeket közölt a Google Pixel 6 és Pixel 6 Pro mobilokról, azóta igencsak beindultak a pletykagyárosok. Két szivárogtató is azt állítja, hogy információkat szerzett a Google terveiről, konkrétan a kamerákra vonatkozóan. Konkrét bizonyítékok még nincsenek, érdemes tehát fenntartásokkal kezelni az állításokat.

Forrás: jon prosser

Yogesh szerint mindenesetre a Pixel 6 Pro nagy méretű Sony szenzorokat kap majd, az eddigi 12 megapixeles felbontást pedig 50 megapixelesre váltják, ami az IMX700-as vagy IMX766-os szenzort jelentheti – feltehetően a kész képeknél egyesítik majd a képpontokat, így a fotó marad 12 megapixeles.

Beszélnek még 8 megapixeles periszkópkameráról is, ami 5x-ös optikai zoomra lenne képes. Ez nagy előrelépés, és a Pixel 5 egyik nagy hiányosságát pótolná. Nem maradna el az ultraszéles kamera sem. Yogesh szerint a Pixel 6-ok színkorrekciót segítő szenzort is kap. Ezen felül pedig a Google a saját GS101-es processzorát használhatja. A Pixel 6 mobilok idén ősszel debütálnak majd.