Óriási hiba után kétszeri hosszabbításban nyert a Boston - videó

Washington Capitals v Boston Bruins - Game Three GettyImageRank2 Color Image national hockey league Horizontal SPORT ICE HOCKEY
BOSTON, MA - MAY 19: Craig Smith #12 of the Boston Bruins reacts with teammates after scoring the game-winning goal in double overtime against the Washington Capitals in Game Three of the First Round of the 2021 Stanley Cup Playoffs at TD Garden on May 19, 2021 in Boston, Massachusetts. Adam Glanzman/Getty Images/AFP (Photo by Adam Glanzman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A második hosszabbításban egy bődületes védelmi hiba után a Boston Bruins 3-2-re nyert a vendég Washington Capitals ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, így az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban 2-1-re vezet.

A Boston úgy szerezte meg a győztes gólt, hogy a fővárosiak orosz kapusa, Ilja Szamszonov - aki Covid-gyanú miatt május elseje óta először játszhatott - egyszerűen megállította a kapuja mögé lőtt korongot, és ott hagyta azt remélve, hogy hátvédje, Justin Schultz megjátssza majd. Azonban a védő és a hálóőr nem értette meg egymást, a bostoni Craig Smith közbelépett, és a kapuba terelte a pakkot, Szamszonov hiába iszkolt vissza.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy a Bruins 9 perccel az alapidő vége előtt egyenlített, míg a Capitals az utolsó öt percben kétszer is a kapuvasat találta el.

A párharc eddigi három felvonása mindig a ráadásban - sőt, a két együttes legutóbbi 12 playoff-találkozója kivétel nélkül minimális különbséggel - dőlt el.

Alex Nedeljkovic 32 védéssel, Sebastian Aho pedig két góllal járult hozzá a Carolina Hurricanes 3-0-s diadalához a Nashville Predators ellen. így már 2-0-ra vezet összesítésben.

Ugyancsak megnyerte első két hazai összecsapását a végső sikerre is esélyesnek tartott Colorado Avalanche, ezúttal két üres kapus góllal 6-3-ra intézte el a 2019-es bajnok St. Louis Bluest. Nathan MacKinnon mesterhármassal és gólpasszal vétette észre magát, így már hétpontos két meccs után. A denverieknél utoljára az orosz Valerij Kamenszkij triplázott playoffban, még 1997 áprilisában, azaz 24 éve. Az Avalanche csatára, Nazem Kadri a záró játékrészben fejre irányulóan sérülést okozott Justin Falknak, ezért végleges kiállítást kapott, és komoly eltiltásra számíthat.

A koronavírus-járvány miatt késve, de végül megkezdődött az északi, kanadai csoportban is a rájátszás. Az esélyes Edmonton Oilers két üres kapus góllal 4-1-re kikapott a vendég Winnipeg Jetstől. A hazaiak két szupersztárja, az alapszakasz pontlistájának első két helyezettje, Connor McDavid és Leon Draisaitl most pont nélkül maradt, a winnipegi védelem "levette őket a pályáról". A Jets a harmadik harmad közepén úgy szerzett 2-1-es vezetést, hogy a játékvezetők nem vették észre egyből, hogy a korong a kapuba került. Logan Stanley távoli bombájába Dominic Toninato beletette az ütőjét, és a pakk a léc alá vágódott, de a hátsó vasról egyből kifelé jött. Így folytatódott a meccs, és a játék alatt a videóbíró jelzett, hogy ez bizony gól - mint később kiderült, győztes találat - volt. A Jets kapusa, Connor Helleybuyck 28. születésnapján 32 lövést védett.

Eredmények:
rájátszás:
Keleti csoport:
1. forduló, 3. mérkőzés:
Boston Bruins-Washington Capitals 3-2, kétszeri hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Boston javára

Nyugati csoport:
1. forduló, 2. mérkőzés:
Colorado Avalanche-St. Louis Blues 6-3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Colorado javára

Középső csoport:
1. forduló, 2. mérkőzés:
Carolina Hurricanes-Nashville Predators 3-0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Carolina javára

Északi csoport:
1. forduló, 1. mérkőzés:
Edmonton Oilers-Winnipeg Jets 1-4

alapszakasz (záró mérkőzés):
Északi csoport:
Calgary Flames-Vancouver Canucks 6-2