Karácsony Gergely példátlan vesszőfutása miatt összevissza hazudozik

Gyurcsány Ferenc, DK, Demokratikus Koalíció, Karácsony Gergely, főpolgármester
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely nemrég egy baloldali propagandalapnak adott interjút, amelyben Budapest főpolgármestere újabb hazugságokkal állt elő, miközben saját magát áldozatként próbálta beállítani. Ezek az eszközök viszont egyetlen célt szolgáltak, azt, hogy elterelje a figyelmet a folyamatos botrányairól. Karácsony példátlan vesszőfutása miatt menekül hazugságokba.
Vágólapra másolva!

Korábban az Origo is beszámolt róla, hogy a Párbeszéd társelnöke, aki Gyurcsány kiszemeltje a baloldali miniszterelnök-jelöltségre, nem beszél semmilyen idegen nyelven. Ezt ráadásul nem ő maga vallotta be, hanem egy májusi interjúnak köszönhetően derült ki, amikor is

az Economist brit lapnak tolmács segítségével tudott csak nyilatkozni.

A lebukást követően arra hivatkozott, hogy tud angolul, csak mivel nem használja a nyelvet, ezért már elfelejtette. Az ATV-nek pedig azt mondta, hogy hiperpasszív nyelvtudása van, és az angol egy speciális, szakmai változatát beszéli. Csakhogy ilyen fogalom értelemszerűen nem létezik, ez egyfajta pótlólagos magyarázat arra, hogy nem beszéli a nyelvet. Állításai ráadásul szembemennek egymással, mivel Karácsony azt mondta, hogy a hétköznapi angolt nem érti, a sokkal nehezebb szakmai nyelvet viszont igen.

Volt olyan alkalom is, amikor Karácsony azt állította, hogy érti, amit angolul mondanak neki, viszont válaszolni nem tud. Ez viszont már akkor megdőlt, amikor Szijjártó Péter külügyminiszternek kellett fordítania neki a Hableány-tragédia egyéves évfordulóján, hiszen Budapest főpolgármestere máshogy nem tudott kommunikálni a dél-koreai küldöttség tagjaival.

Szintén komoly kérdéseket vet fel az is, hogy miként szerepelhetett a neve társszerzőként egy angol nyelvű publikáción.

Ugyan Karácsony több alkalommal is megpróbálta azzal kivágni magát, hogy van középfokú nyelvvizsgája, de ez egyszerűen nem igaz. Csupán az ELTE Bölcsészettudományi Kara állított ki számára egy lektorátusi igazolást angol nyelvből, ez viszont közel sem egyenértékű egy hivatalos nyelvvizsgaokmánnyal.

Úgy tűnik, Karácsony Gergely a tényekkel való szembenézés helyett inkább a menekülést és az újabb és újabb hazugságok kitalálását részesíti előnyben - a példátlan vesszőfutás miatt folyamatosan hazudozik.

Nemrég például már arról beszélt, hogy gyermekkori diszlexiája miatt neki máshogy kell idegen nyelven tanulnia. Ezt azzal bizonyította, hogy még huszonéves korában az egyetemi angoltanár azt közölte vele, hogy iskoláskorában diszlexiája lehetett, amit azóta kinőtt, vagy kompenzált.

Ha viszont valóban diszlexiás, akkor ezt már egyetemi pályafutása előtt sokkal hamarabb felfedezték volna, ráadásul nem csak az angol nyelv okozta nehézségek miatt. Az pedig, hogy csak úgy kigyógyult belőle, szintén igen valószínűtlen, hiszen ez egy nagyon hosszas folyamat, amelyben a legtöbb esetben szakemberekre, terápiára és különböző agyi gyakorlatokra is szükség van, és csak javítani lehet az állapoton.

Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely Forrás: Facebook/Gulyás Gergely

Karácsony a napokban újabb interjút adott a baloldali propagandamédiának, ezúttal a volt indexesek blogjának, amelyben ismét nem sikerült kitérnie arra, hogy nyilvánosan elérhető önéletrajzában miért szerepel, hogy doktorátusa és nyelvvizsgája is van, miközben egyik sincs. Helyette újabb hazugságokat kezdett el terjeszteni. Ez Gyurcsány Ferenc jól ismert módszere.

A bukott miniszterelnök döntötte el a baloldal vezéreként, hogy Karácsony lesz a győztese a baloldali előválasztási színjátéknak, és azóta is láthatóan Gyurcsány utasításai szerint cselekedik a főpolgármester.

Karácsony most éppen azt hazudta, hogy a „kormányzat legfelsőbb köreiből" megkérdezték tőle, „mit kér" azért, hogy ne induljon az előválasztáson. Erre szavai szerint azt a népmesei választ adta, hogy „ne legyenek ilyen gonoszak". Ez azért is furcsa, mert a főpolgármester szerint egy hónapja érkezett a megkeresés, miközben már közel egy éve tudni lehet, hogy Karácsony indulni fog a miniszterelnöki székért, még ha ezt a bejelentés napjáig tagadta is.

Karácsony emellett olyan kijelentéseket is tett, hogy őt meg akarják ölni, a kormány "gyilkosként lép fel" vele szemben, valamint azt is hazudta, hogy nem konzultált Gyurcsány Ferenccel az indulásról.

Budapest főpolgármestere tehát most mártírnak akarja beállítani magát, és folyamatos hazudozásba menekül. Gyurcsány szerepét egyértelműen bizonyítja az az eset, amikor krákogással utasította Karácsonyt, hogy ne válaszoljon a kérdésekre.

Karárcsony emellett "sz.rcunami" néven emlegette azt, hogy sorra derülnek ki a hazugságai. Pedig egyedül a polgármester tehet arról, hogy mostanra olyan hazugságspirált teremtett, amelyből nem tud kimászni. Heti rendszerességgel kell újabb fedősztorit kitalálnia Gyurcsány Ferenccel az egyre több vele kapcsolatban felmerülő kérdés és aggály miatt.