Elítélték egy kocsmai tömegverekedés résztvevőit

Vágólapra másolva!
Csoportos garázdaság miatt emelt vádat az esztergomi ügyészség két férfival és két nővel szemben, akik egy táti kocsmában egy vendéget percekig ütöttek és rugdostak. Az Esztergomi Járásbíróság ítéletet hozott az ügyben.
Vágólapra másolva!

2019 december 7-én, 22 óra és 23 óra között két nő és egy férfi érkezett a táti kocsmába részegen.

Az egyik nő rászólt egy pultnál álló vendégre, hogy miért nézi őt,

ami után a nő és a férfi testvére odamentek a vendéghez. Összevesztek vele, miközben a férfi a mellkasánál fogva ellökte magától. Mindkét testvér meglökte az idegent, aki védekezésképpen megpróbálta lefogni a támadó férfit.

Eközben a másik nő legalább négyszer fejbe vágta.

A verekedés során a testvérpár tovább ütötte-verte a vendéget, aki előbb a felállított karácsonyfának ütközött, majd a támadójával együtt a földre zuhant.

Egy másik vendég a támadó férfit próbálta leállítani, ezért az egyik nő felé futott, lendületből belerúgott és megütötte.

A támadó férfi a földön fekvő vendéget ütötte, rugdosta. A verekedésbe beszállt még egy férfi, aki szintén belerúgott a földön fekvő "áldozatba", majd a támadót is többször megütötte, és felé rúgott.

A két nőből az egyik belerúgott a vendégbe, a másik legalább ötször megütötte a földön fekvő férfit.

Ennek ellenére senki sem sérült meg komolyabban.

Az Esztergomi Járásbíróság a verekedés összes részt vevőjét bűnösnek találta. Az egyik férfival szemben 2 év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, két másik verekedőnek 600 ezer forintot kell fizetnie, az egyik nőt pedig 300 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte.

A határozat három verekedővel szemben jogerős, az egyikük esetében az ügyész három nap gondolkodási időt kért.