Orbán Viktor: Jakab Pétert nem az eszéért alkalmazza Gyurcsány, hanem hogy csörgősipkát tegyen a fejére

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor kormányfő a hétfői azonnali kérdések órájában Jakab Pétert egy olyan komédiásnak nevezte, aki hétről hétre bohócot csinál magából. Ez havi 6 millió forintba kerül a választópolgároknak, hiszen fizetést, autót és sofőrt is kap mindezért a Parlamentben nyújtott produkcióért - tette hozzá. A miniszterelnök azt mondta, Jakabot Gyurcsány alkalmazza, nem az eszéért, hanem azért, hogy csörgősipkát tegyen a fejére. Vagyis Gyurcsány bohócának nevezte Jakabot. 
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök Gyurcsány Ferenc bohócának nevezte Jakab Pétert, aki hétfőn sem bírt magával, és az azonnali kérdések órájában megpróbálta sértegetni a miniszterelnököt és a kormánypárti képviselőket. Amikor egy sálat is felmutatott, a levezető elnök megvonta Jakabtól a szót.

Orbán Viktor erre úgy reagált, hogy sokadszor hallgatják a Jobbik elnökét a Parlamentben.

Ez sokba kerül a választóknak, akik mindezért havi hatmillió forintot fizetnek – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc irányítja a Jobbik elnökét, de nem az eszéért alkalmazza, hanem azért, hogy egy csörgősipkát húzzon a fejére és bohóckodjon.

Hatmillióért szellemesebb mutatványokat várunk

– mondta a kormányfő Jakab Péternek.

A miniszterelnök a Jobbikot a legkorruptabb magyar pártnak nevezte, ami az előző parlamenti ciklusban egy oligarchának adta el magát, most pedig Gyurcsány Ferenc szolgálatába állt.

Orbán Viktor: Gyurcsány Ferenc szolgálatába állt a Jobbik Forrás: MTI/Kovács Tamás

Orbán Viktor: Önök semmifajta nemzeti összefogásban nem voltak hajlandók részt venni

Arató Gergely (DK) az azonnali kérdések órájában bírálta a miniszterelnököt, mert egy rádióinterjúban a bérből és fizetésből élők közé sorolta magát.

– fogalmazott válaszában Orbán Viktor. Hangsúlyozta: ő maga és valamennyi képviselő is bérből, fizetésből él, ami ráadásul össze van kötve az átlagjövedelemmel. Ha az átlagjövedelem csökken, akkor az ő bérük is csökken, és fordítva. – Az önök pártja az egyetlen, akinek az elnöke tőkejövedelemből él – közölte Orbán Viktor. Mi valóban azon dolgozunk, hogy a mostani állását ön veszítse el, ugyanakkor nem aggódom önért, mert fordulhat mindig családi segítségért – reagált Arató Gergely.

Válaszában a kormányfő megismételte, hogy ő a maga részéről nem akar tőkejövedelemből élni. –

– zárta Orbán Viktor.

Fotó: Magyar Nemzet

Nincs alacsony rezsi atomenergia nélkül

Orbán Viktor Keresztes László Lórántnak (LMP) azt válaszolta, hogy a nemzetgazdaság szempontjából kiemelten fontos a paksi beruházás. Külön miniszter felügyeli azt most jelenleg - tette hozzá. Süli János az egyetlen, aki részt vett atomerőmű építésében - mondta a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta, nincs klímavédelem és zöld jövő atomenergia nélkül. Az EU elfogadja ma már ezt - tette hozzá. Nincs alacsony rezsi atomenergia nélkül - mondta Orbán Viktor. A hitelfelvétel kifejezetten kedvező, és az orosz hitelből egy teljesen más konstrukcióba is átmehetünk, ha szükséges - tette hozzá. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy

Ha azt akarja, hogy a veszélyesség foka csökkenjen, akkor támogassa a hazai nukleáris ipar törekvéseit! - tette hozzá.

A Paks II. Atomerőmű nem végleges látványterve. Csak atomenergiával biztosítható az alacsony rezsiköltség Forrás: Paks II. Atomerőmű Zrt.

Szabó Tímea is balhézott

Orbán Viktor Szabó Tímeának (Párbeszéd) azt mondta, hogy

ő nem tartott előadást a Fudan Egyetemen, de Barack Obama és Soros György igen.

A Fudan most is itt van Magyarországon a Corvinuson. Orbán Viktor kijelentette, hogy egy egyetemi várost építenek, lesznek benne kollégiumok és oktatási épületek. Jelenleg még csak a koncepció kidolgozása zajlik, még tervek sincsenek. Ha lesznek tervek, akkor lesznek építési költségek - mondta a kormányfő. Addig minden csak ködszurkálás és hangulatkeltés.

Csak akkor lesz döntés, ha meglesznek a konkrét tervek és költségek.

Szabó Tímeától elvették a szót, mert gyalázta a kormányfőt. Figyelmeztetésben részesítették. A képviselő később odament a miniszterelnökhöz, és átadott neki egy táblát. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a kémkedés egy fontos ügy, és ezt bármilyen egyetemmel kapcsolatban is fel lehet venni.

- tette hozzá. Magyarországon jól szervezett szolgálatok működnek, és képesek a nyugati és keleti befolyásolási kísérletekkel szemben megvédeni a hazát - mondta a kormányfő.

Orbán Viktor: Ez közönséges hazugság

Orbán Viktor Nunkovics Tibornak (Jobbik) azt mondta, hogy a magyar munkásoknak a minősége vetekszik a német munkásokéval, de a bérük nem. Ehhez idő kell, és a magyar kormány ezért dolgozik - tette hozzá.

Az Ön fizetése azért emelkedett, mert a magyar gazdaság jól teljesített, és az átlagjövedelmek emelkedtek. Vessék össze a mostani adatokat az Önök szövetségesének kormányzásával, amikor csökkentek a jövedelmek! - mondta a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogyha további éveket kormányoznak még, akkor tovább fognak emelkedni a bérek. A Jobbik azt állítja, hogy az emberek nem élnek most jobban, mint hét évvel ezelőtt, ez egy szemenszedett balkáni hazudozás - mondta Orbán Viktor a jobbikos képviselő válaszára.