Zidane nyílt levélben árulta el, miért megy el a Real Madridtól

fbl Horizontal
Zidane is ideig nem ülhet a Real Madrid kispadján
Vágólapra másolva!
Zinedine Zidane, a Real Madrid távozó vezetőedzője nyílt levelet jelentetett meg a spanyol AS című lapban, amiben kifejti, miért távozik a csapattól. A szurkolóknak címzett levélben a francia szakember köszönetet mondott a szurkolóknak a sok szeretetért, és a háláját fejezte ki, hogy a „valaha volt legnagyobb klub" játékosa és edzője is lehetett.

„2019 márciusában azért tértem vissza nyolc hónap kihagyás után újra a Real Madrid edzőjeként, mert a klub elnöke, Florentino Pérez erre megkért, és mert ti is erre kértetek minden nap" – írja Zidane, aki szerint az, hogy 20 éven át a Real Madridhoz tartozhatott, a legszebb dolog, ami vele történhetett, és örökké hálás lesz Péreznek, amiért 2001-ben mindent megtett a szerződtetéséért.

Zidane újra elmondta, hogy 2018-ban azért távozott, mert annyi győzelem és siker után úgy érezte, új impulzus kell a csapatnak, hogy a csúcson maradhasson, de ez most másképp van.

Zidane szerint nem kapta meg a szükséges bizalmat Forrás: AFP/Jorge Guerrero

„Azért távozom, mert úgy érzem, nem kapom meg a szükséges bizalmat ahhoz, közepes vagy hosszabb távon építhessek valamit. Értem a futballt, ismerem egy ekkora klub követelményeit. Tudom, hogy ha nem nyersz, menned kell, de elfelejtették, mit építettem itt fel, milyen kapcsolatom volt a játékosokkal és azzal a 150 emberrel, akik a csapat körül dolgoznak. Győztes típus vagyok, azért jöttem, hogy nyerjek a csapattal, de ennél is fontosabb, hogy emberekről és érzésekről van szó, életekről, amiket nem lehet számokkal mérni, mégis fontosak ahhoz, hogy egy klub jól működjön.

Ahhoz, hogy napjainkban egy edző pályafutása egy nagy klubnál tovább tartson két évnél, sokkal fontosabbak az emberi tényezők, mint a pénz vagy a csillogás. Ezért fájt különösen, amikor az jelent meg a sajtóban egy vereség után, hogy kirúgnak, ha nem nyerjük meg a következő meccset. Ez nekem és a játékosoknak is fájt, mert ezek a szándékosan kiszivárogtatott üzenetek félreértésekhez vezetnek a csapaton belül. A játékosok végig mellettem álltak, remek győzelmekkel mentettek meg, mert hittek bennem, és tudták, hogy én is hiszek bennük. Természetesen nem én vagyok a világ legjobb edzője, de képes vagyok bárkinek erőt és önbizalmat adni a munkájához, pontosan tudom, egy csapatnak mire van szüksége. Húsz év alatt megtanultam, hogy a szurkolók mindig győzni akarnak, de mindennél fontosabb, hogy azt lássák, mindent beleadunk, és biztosíthatok mindenkit, hogy mindenki száz százalékot adott a klubért" – írta Zidane, aki kitért az újságírókra is. Szerinte a sajtóeseményeken eshetett volna több szó a fociról és kevesebb az esetleges negatív dolgokról.