Botrányt kelthet a Firefox 89

firefox 89
Megosztónak bizonyulhat a Mozilla Firefox 89 frissített kinézete
Vágólapra másolva!
Jó eséllyel nem mindenki örül majd az új kinézetének.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint a mai napon megjelenik a számítógépes Firefox 89, és a szokásostól eltérően az összes felhasználó garantáltan észreveszi majd a települését. A szoftverben debütál az új Proton névre keresztelt grafikus felület, a dizájnerek célját a Firefox kinézetének modernizálása jelentette.

Megosztónak bizonyulhat a Mozilla Firefox 89 frissített kinézete Forrás: Origo

Az áttervezés során a Firefox felületének felépítéséhez és az opciók helyéhez csak nagyon minimálisan nyúltak hozzá az illetékesek, ráadásul pozitívak a változások, például kiszedték a teljesen felesleges könyvtár részt a főmenüből, az elemei már külön-külön érhetőek el.

A stílusbeli változtatások viszont már megosztónak bizonyulhatnak, főként mivel a fülsor kimondottan óriási benyomást kelt, a fülek pedig szükségtelenül pazarolják a helyet a kijelzőn. A könyvjelző eszköztárra mentett könyvjelzőmappák tartalmából is kevesebb látszik a nagyobb betűknek és térközöknek köszönhetően, bár ezt a funkciót persze nem mindenki használja. További érdekesség, hogy a jobb egérgombos menük és a felugró értesítőfelületek is új dizájnt kaptak.

A Firefox már telepített példányai rövid időn belül automatikusan frissülni fognak a legújabb változatra, a böngésző telepítőkészlete pedig a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!