Karácsony Gergely szerint a német kancellár nem tud angolul, így neki sem kell, de kiderült, Merkel tud

Karácsony Gergely kocsiba ül mobiltelefon
Vágólapra másolva!
A semmilyen idegen nyelvet nem beszélő, de még csak nem is értő Karácsony Gergely főpolgármester, aki az előválasztási komédia egyik miniszterelnök-jelöltje, egy baloldali orgánumnak adott PR-interjúban azzal próbált mentegetőzni, hogy szerinte „lehet valaki miniszterelnök 2022-ben angol nyelvtudás nélkül, hiszen német kancellár is lehetett". Ezzel szemben a valóság az, hogy a jelenlegi német kancellár, Angela Merkel jól beszél angolul, oroszul pedig egyenesen kiválóan. Karácsony viszont csak és kizárólag magyarul tud értekezni, és miközben a saját maga hiányosságát próbálja meg palástolni, relativizálni, folyamatosan hazugságspirálba keveredik.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, egyik baloldali miniszterelnök-jelölt interjút adott a Szauer-féle hvg-nek, amit szemlézett a 24.hu nevű, másik baloldali propagandalap. Az alákérdezős stílusú PR-interjúban a baloldali újságíró megkérdezte a köztudottan kizárólag magyarul beszélő Karácsonytól, hogy „angol nyelvtudás nélkül lehet-e valaki miniszterelnök 2022-ben?"

Karácsony Gergely Forrás: Facebook

Karácsony erre – szokásához híven – mentegetőzött, azt a hamis látszatott keltve ezáltal, hogy lehet valaki magyar miniszterelnök angol nyelvtudás nélkül, sőt mi több, még német kancellár is...

Szó szerint ezt mondta: „Ha német kancellár lehetett, akkor talán magyar miniszterelnök is lehet. Ennek a jelentőségét nem túloznám el, nincs olyan tárgyalás, ahová bárki ne tolmáccsal érkezne a biztonság kedvéért."

A valóság ezzel szemben az, hogy a XXI. század harmadik évtizedének a küszöbén kellemetlen, ha egy ország vezetője nem beszél nyelveket. Angela Merkel, Németország jelenlegi kancellárja jól beszél angolul. Igaz, hogy van egy erősebb német akcentusa, de szó sincs arról, hogy nem ismerné az angol nyelvet, vagy hogy nyelvtani szempontból nem fejezné ki magát helyesen.

Ahogy az alábbi, 2014 februárjában készült videofelvételen is hallható, Merkel a londoni hivatalos látogatása alkalmából angolul beszélt II. Erzsébet királynővel, ezt követően szintén angolul tartott egy rövidebb előadást a brit-német kétoldalú kapcsolatokról, a londoni kormány és a parlament tagjai előtt, majd végezetül sor került egy közös sajtótájékoztatóra David Cameron akkori brit miniszterelnökkel, természetesen angol nyelven.

A fenti videóból egyértelműen kivehető, hogy Merkelnek senki sem fordított, tehát Karácsonynak az a mondatrésze, hogy „nincs olyan tárgyalás, ahová bárki ne tolmáccsal érkezne a biztonság kedvéért", egyszerű butaság, a valóság nem ismerete, esetleg - ha durvábban akarunk fogalmazni - hazugság.

Köztudott, hogy az NDK-ban felnőtt Merkel kiválóan beszél oroszul, aminek igen nagy hasznát veszi a Vlagyimir Putyin elnökkel folytatott tárgyalásain, de a sajtó szerint az ukrán politikusokkal is oroszul értekezik.

Karácsony azonban nem beszél sem angolul, sem németül, sem oroszul, sem semmilyen idegen nyelven, sőt a neki feltett kérdéseket sem érti, ahogy azt az alábbi felvétel is szemlélteti.

Az, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt a német kancellárról hazugságot állítva próbálja meg palástolni a saját hiányosságát, hozzá nem értését, eléggé nonszensz.

Karácsony egyébként azt állította, hogy van angol középfokú nyelvvizsgája, de kiderült, hogy nincs.