Lagzi Lajcsinak öngyilkos gondolatai voltak a börtönben

Galambos Lagzi Lajcsi Lajos tárgyalás
Vágólapra másolva!
Lagzi Lajcsi és felesége 2015-ben került előzetes letartóztatásba, a vád szerint ugyanis lopták az áramot, a gázt és a vizet ingatlanjaikon. A zenészt és nyolc társát közüzemi csalással és vesztegetéssel vádolják. Ahogy megírtuk, az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért Lagzi Lajcsira és feleségére, a bírósági ítélet hamarosan megszülethet. Az ügyész szerint a zenésznek öngyilkos gondolatai is voltak, amely miatt fokozottan odafigyeltek rá a börtönben.
Vágólapra másolva!

A zenész 2-től 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható, az ügyész hét év büntetést tartana megfelelőnek, feleségénél pedig a minimumhoz közelítőt. Mindketten tagadták a bűnösségüket - írja a Blikk.

Lagzi Lajcsi nem vett részt a tárgyaláson, a Blikknek azonban azt nyilatkozta, hogy nem lepte meg az ügyész vádbeszéde, félelem pedig nincs benne.

– mondta a zenész a lapnak.

Lagzi Lajcsi Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészség indítványa szerint legkorábban a kiszabott idő kétharmadának letöltése után kerülhetnének szabadlábra. Súlyosbító körülményként említették, hogy a bűncselekmények elkövetéséhez a zenész kihasználta az ismertségét és jó anyagi helyzetét, illetve hogy ő volt a kezdeményező, irányító fél - írja a lap.

Az ügyész vádbeszédéből az is kiderült, hogy a zenésznek a rács mögött öngyilkos gondolatai voltak, amely miatt fokozottan odafigyeltek rá a börtönben.

– mondta dr. Fröhlich Krisztián, Lagzi Lajcsi ügyvédje, hozzátéve, hogy nem értenek egyet az indítvánnyal, a hét év letöltendő szabadságvesztés pedig véleménye szerint túlzó.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!