Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hét nulladik napi sebezhetőséget javított a Microsoft

windows 10
Jelen formájában nem az elvárt módon működik a Windows 10 új hírajánló felülete
Vágólapra másolva!
Plusz elérhetővé vált az új hírajánló felület a Windows 10-ben.
Vágólapra másolva!

Kedd este megjelentek a Microsoft havi rendszeres biztonsági frissítései a támogatott Windowsaihoz és egyéb szoftvereihez. A jó hírrel kezdve a vállalat júniusban csak ötven sebezhetőséget javított, ami a szokásos mennyiség körülbelül fele, ezekből öt kritikus, a maradék negyvenöt pedig fontos besorolást kapott. A rossz hír, hogy hét sérülékenység nulladik napi, közülük hat pedig aktív kihasználás alatt áll.

Jelen formájában nem az elvárt módon működik a Windows 10 új hírajánló felülete Forrás: Origo

A 2019 őszi vagy újabb Windows 10-et használók a javításokon felül megkapták a Hírek és érdeklődési területek funkciót is. Ez a Microsoft Edge böngésző nyitólapján megjelenő hírrész Tálcáról elérhető változata, az éppen aktuális hőmérsékletet mutató ikonra mutatva nyitható meg.

A funkció ötlete nem rossz, azonban a megjelenő tartalmak tematika alapján való testre szabása hagy némi kívánnivalót maga után, a nem tetsző kiadványokat pedig csak egyenként lehet elrejteni a felületéről. További probléma, hogy a hírekre kattintva azok kötelezően a Microsoft Edge böngészőben töltődnek be, a cikkek pedig nem közvetlenül a kiadványok weblapjain láthatóak, hanem Microsoft hírolvasó szolgáltatásába behúzott kópiáik jelennek meg.

Sok esetben hibásan, például nem jelennek meg a cikkekbe beágyazott galériák.

A jelen formájában erősen elbaltázottnak tűnő új felület elrejthető, ehhez jobb egérgombbal a Tálca üres részére kell kattintani, majd ott a Hírek és érdeklődési területek menüben kikapcsolható a megjelenítése.

A Microsoft most kiadott frissítései legfeljebb pár napon belül mindenkinél automatikusan települnek, már amennyiben nem lett letiltva a Windows Update frissítőszolgáltatás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről