Körvonalazódik az új iPad mini

új iPad mini
Vágólapra másolva!
A napokban előkerült képek alapján az új Apple iPad mini tablet egy kis méretű iPad Air lesz.
Vágólapra másolva!

Az iPad mini táblagépét meglehetősen régen frissítette már az Apple, és bár számtalanszor pletykáltak a dizájn megújulásáról, idén már tényleg befuthat az új modell. A napokban renderelt képek is felbukkantak az új iPad miniről, bár ezek nem kiszivárgott képek, hanem az iparági források védelme érdekében CAD-fájlok alapján létrehozott vázlatok.

Forrás: jon prosser

A látottak alapján az új iPad mini igazából egy kis méretű iPad Air lesz, home gomb nélkül, vékony kávával, de változatlan mérettel (csak 3 mm lesz állítólag a különbség a régihez képest). Ennek ellenére jóval nagyobb kijelző fér majd bele, az oldalak pedig laposak lesznek, illeszkedve az új dizájnvonalba, amit az Apple jelenleg használ.

Az ujjlenyomat-olvasót a bekapcsológombba építik majd, a hangszórók nagyot fejlődnek, a Lightning port helyett pedig USB-C-re lehet számítani. Ezüst, fekete és arany változatok jönnek majd állítólag, lesz új, kisebb Apple Pencil, a tabletbe pedig az A14 chipet építik. Wi-Fi-s és 5G-s modell is érkezhet, még az év vége előtt.