192 megapixeles kamerát kaphat a következő Xiaomi mobil

Xiaomi Mi 11 Ultra
Vágólapra másolva!
16 képpontot egyesít majd a kamerarendszer, így végeredményben 12 megapixeles fotókat készít majd az új okostelefon.
Vágólapra másolva!

Többször lehetett már hallani, hogy a Samsung egy 200 megapixeles mobilos kamerán dolgozik, és azt is, hogy ezt elsőként a Xiaomi használhatja. Digital Chat Station újabb információkat tudott meg a szenzorról és a mobilról.

Az új szenzor 192 megapixeles felbontással dolgozik majd, és 16 képpontot egyesít, vagyis végeredményben 12 megapixeles fotókat készít majd a rendszer. Natív módon 4x-es zoomot kínál majd a rendszer, kivágásos módszer alapján. Állítólag a digitális zoom ezúttal jó minőséget garantálhat.

Xiaomi Mi 11 Ultra Forrás: nextpit

Mivel a feldolgozás nagy teljesítményt igényel majd, állítólag a Qualcomm SM8450-es lapkáját használja a készülék, vagyis a Snapdragon 888 utódját. Ezt egyelőre Snapdragon 895 néven emlegetik, 4 nm-es chip lesz, következő-generációs CPU-magokkal, GPU-val és X65 5G modemmel.

A konkrét Xiaomi mobil állítólag erősen lekerekített kijelzőt kap majd, kijelző alatti szelfikamera nem lesz. Sok a kérdés, az viszont egyértelmű, hogy a szóban forgó készülék csak jövőre jöhet (a Qualcomm chip elérhetősége miatt). Legjobb esetben december végi bemutatóra is januári megjelenésre lehet számítani.